Projektet finansieras av Arvsfonden

Ängla

angla

Hej på er.

Det här är min livskompis Ängla. Ängla för att hon är ängeln i mitt liv. Hon är en boxer och är 5år.

Vi är mycket ute i skog och mark. Ibland lägger jag spår, ibland har vi godissök i trädstammar eller stubbar. Det här är hennes blogg.

Matte kom nu, jag slickar matte i ansiktet för att visa henne att hon får gå upp nu! Väckarklockan har ju väsnats! Äntligen nu börjar hon röra på sig.

– Ängla akta dig så jag kan kliva upp. Jag ska bara duscha först. Sen måste vi gå förbi kollo och vattna lite.

Jag följer med matte ut i duschen.

– Ska du också duscha?

Jag flyr in i vardagsrummet och vågar gå tillbaka när matte stängt duschdörren. Jag slickar i mig lite av vattnet som sipprar ut i mellan duschväggen och golvet..

Äntligen börjar matte bli klar, nu åker skorna på och hon tar dörrnyckeln från sin krock och i det samma sträcker hin fram halsbandet och jag trär huvudet igenom. Vet att utan det får jag inte gå ut.

Oj LYX! I dag får jag gå utan koppel ! Måste kolla! Här har Santos gått bäst att kissa lite där. Måste berätta att jag varit här.

– Kom nu Ängla, vi ska upp till kollo.

Ja, men matte då fattar du inte jag måste lukta och kolla av vem som varit här, sedan igår. Jag stannar för här var verkligen något intressant.

Plötsligt suckar matte djupt och jag lösgör mig ur de förföriska dofterna och trippar ikapp matte.

-Hör du fågelungarna? undrar matte plötsligt.

Jag hör ett tjatter som kommer ur en murken trädstam.

– Ja hör du? Frågar matte.

I det hon tar tag i mina framtassar så att jag kan stå på baktassana och titta upp i hålet på trästammen ur där fågeltjattret kommer.

– Nej kom nu, stumips

Matte låser upp grinden till kollo.

Du kan vänta utanför säger hon. Då vet jag. På helspänn följer jag hennes rörelser så jag inte ska få vattenstrålen på mig. Medan matte låser efter sig lägger jag mig på rygg och kliar ryggen genom att åla mig fram och tillbaka på rygg i gräset. Vi fortsätter varvet runt och matte öppnar grinden till stugområdet.

Vi går där och tittar på blommorna kring kollostugorna. När det plötsligt dyker upp två långöron framför mig och dom doftar förföriskt. Jag måste bara lite matte. Jag sneglar på matte.

– Nej du stumpan! DU vet BARA titta, säger matte

Ja matte jag vet men de har ju så små ulliga svansar som guppar så dant. Men nu, smet båda två in under ett staket, fy va trist.

Jag springer fram till kompostbehållaren som gömmer min boll..

– Ja jag kommer säger matteVi leker en stund med min boll innan vi får gå in och hämta mattes väska för att åka iväg till mattes jobb.

Ängla 9 juni

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer