Projektet finansieras av Arvsfonden

Änglas dagbok midsommar 2014

angla2

Sen torsdag kväll 19e juni.

Vad är det med matte! Vad håller hon på med! Har hon fått fnatt. Efter att ha varit ute på en sen promenad så böjar hon plocka fram en massa i vardagsrummet. Kvällsfika NU? Så sent jag förstår inte. Jag blänger tyst på henne kan hon inte vara tyst så man kan sova. Istället far hon ut och in mellan köket och vardagsrummet. Hon bäddar extra sängen också! Vad, vem ska komma! Nu ringer den där konstiga lilla apparaten som ligger på vardagsrumsbordet. Och matte greppar den trots den otroligt sena timmen och säger glatt;

– Var är du?

Hon lyssnar och säger:

– Ok då är du här om 10min…du, det är öppet på baksidan…

Matte tippar omkull på soffan och somnar nästan när jag hör något..gr,ggrrr, ggrrr..GGGRRR

Samtidigt är det något välbekant över rörelserna på uteplatsen..Åh, ååh, ÅÅHH, ÅÅHH. Jag lyfter framtassarna och försöker hoppa upp, komma ut genom fönsterglaset, till rakt i, i min favos knä.

-Schys, schyyss…Ängla! Väck inte alla grannar. Det är bra… så länge sedan är det ju inte..Jag förstår inte orden bara tonfallet och hoppar jämnfota på baktassarna och försöker nå hakan med tungan samtidigt som jag sätter framtassarna på axlarna och slickar..Och slickar igen.

– Men lilla vän…lugn nu..

Men jag kan inte lugna mig, nu när min favorit har kommit…

– Gick det bra att köra undrar matte..

– Ja då säger lill matte..som kört från Stockholm till Kalmar och kommit fram mitt i natten..

De fortsätter att prata medan min nos genomsöker lillmattes bagage, och jag visste det! Vädrar, och vädrar igen. Jag krafsar i påshögen för att påkalla uppmärksamheten..

-Ja men jag har ju inget säger lill matte. Matte sa ju att du hade godis så att det räcker.

Men jag ger mig inte jag känner ju lukten, Den är förförisk..Jag sniffar och krafsar igen.. Lill matte börjar söka igenom sitt bagage och där, jag visste det kände ju lukten…Torkad lever så där på nattkröken är inte så dumt.

Snart somnar jag på lillmattes arm. Men jag måste kolla att hon är kvar! Ett par gånger slickar jag henne på hakan.

Midsommarafton.

Matte och lillmatte sover..Lillmatte vaknar först ..Jag springer runt för att påkalla uppmärksamheten. Lillmatte kom nu..skynda dig..

– Ja, ja gumman jag kommer säger Pernilla.

– Jag plockar fram frukost så länge säger matte, så att vi kommer iväg..

– Gör det..

Ute går vi mot kollo, det ska vara jordgubbar till frukost idag när det är midsommarafton. Där kommer Kajsa oj vad skoj. Hon är 2 år och är den bästa kompisen. Jag far runt och ska visa Kajsa att jag är äldre och bestämmer över henne. Vi brottas en stund. Sedan måste vi gå till kollo, säger lill matte. Och där slickar jag på vattenkranen och lill matte skruvar på lite så jag kan dricka. Sedan låser lill-matte upp:

-Kom nu Ängla innanför staketet med dig vi ska bara plocka en liten stund.

– ppuuuust, jag suckar högt. Det är SÅÅÅÅÅ tråkigt.

-Snart, färdig säger lill matte det tar bara tio min.

-Nu går vi..

Hemma vad är på gång.. flera kassar blockerar hallgolvet.

-Jag tror att jag har fått med mig det som vi behöver säger matte. Men vi äter frukost först..

Jag ser från den ena till den andra. Vad är på gång. Vad ska vi. Bäst att sätta sig på dörrmattan. Så de inte glömmer bort mig…

-Ängla kom nu vi ska äta frukost först..

Va nu då båda två vandrar till uteplatsen sätter sig och. Jag väntar en stund innan jag går ut och sätter mig på uteplatsen..Mitt lilla revir, men dessa små närgångna flaxande saker, det ska inte vara här..

-Ängla låt bli, fåglarna kan också vara här, du äter ju inte bröd i alla fall..

Men matte då! De ska inte vara här. Det är min gräsplätt!!

Jag jagar bort de små så de sätter sig i körsbärsträdet utanför..

-Ängla kom nu, nu ska vi åka..

Va, vad då åka..vart ska vi?

Jag hämtar bilen säger lillmatte.

Och matte börjar bra ut packningen och sätter mig att vänta utanför. Jag vädrar och vill följa efter lillmattes doft.

-NEJ ! Stanna! Mattes röst är skarp. Du väntar här! Hon kommer, gumman.

Straxt där efter kommer lillmatte och då vet jag att vi ska ut på nya äventyr.

För de bär in all kassarna i bilen. Och visa med handen att jag ska hoppa in och sedan bär det av..mot nya äventyr

Fortsättning följer, Ängla 24/ juni

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer