Projektet finansieras av Arvsfonden

Änglas dagbok midsommar 2014 – fortsättning

angla

Det är roligt att åka i Lill-mattes bil. Där är inte allt rutigt som det blir i mattes bil där jag får sitta i en bur. Titta där går två kompisar och där ser jag vatten, tänk om jag fick springa i vattenbrynet i stället, vad härligt det vore.

Suuck , det här verkar ta tid jag lägger mig som en boll i baksätet. Plötsligt tvärstannar lill-matte. Jag sätter mig upp!
-Sorry gumman! Kan inte hjälpa att fasanerna ska över vägen.

Jag ser en sådan som låter så förfärligt, med en rad med tjattrande ungar efter sig. Jag ställer mig upp och vill ut, bara lite, matte i höger stjärtfjäder.

-Nej du. SITT NER! Du får inte stå upp. Mattes röst är sträng.

Jag tittar bedjande på matte.

-Nej sitt ner! Vi är framme straxt.

Jag sätter mig ner och efter ett kort stycke stannar lillmatte, Jag vädrar. Oh här är skoj, det var länge sedan jag var här. Och många kompisar brukar det vara här. Hoppar ut och sätter fart mot Storgatan. Fastnar på en förförisk doft i gatuhörnet.

Oh, vi ska in i min affär! Och matte köper nytt halsband och koppel så fin jag blir..Stolt går jag vidare. Sedan ska matte o lill-matte in på de vanliga ställena, då får jag vänta utanför.. Men det går bra för här är mycket att lukta på.

Jag sticker ner huvudet i kassen när de kommer tillbaka. Nehej inget åt mig..

På torget känner jag en doft jag följer ……

-Nej Ängla inte dra, vi ska åt det här hållet. Inte där gumman.

Ok matte, jag kommer. Vänder åt hennes håll ..

Blir åter bunden utanför.. Fy..jag suckar och lägger mig ner. Rör inte ens på mig när en uppstudsig schäfer skäller högljutt på mig. Jag bara blänger på honom med vitögat..
Just då kommer de ut

Reser mig och viftar på svansen och fångar deras uppmärksamhet.

-Vi kommer ropar matte.

Staxt så lösgör de mig. Jag försöker pussa på båda samtidigt vilket inte är lätt.

-Nej gumman vi var ju bara borta fem minuter, skrattar matte. -Nu måste vi åka vidare. Vi åker vidare norrut på Öland.

Det visar sig att det är stängt i Löttorp så vi vänder om mot Sandvik där får jag komma ut och springa. Stranden där är så härlig, men vågorna är kalla. De far upp på land med ett rytande som skrämmer mig. Jag springer upp med svansen mellan benen.

Men kan liksom inte låta bli, jag springer ut igen, denna gång far jag upp med en liten pinne som lill-matte slängt ut i vattnet.

Det är roligt att leka ta fatt med vågorna, på denna min favorit plats

Jag njuter av varje minut..när jag får springa så här Wild and free..

Kanon..

-Gumman nu måste vi vidare. Jag skuttar motvilligt in i bilen. Men denna gång tar det bara fem minuter så stannar de i gen!? Och där går madam. Jag far ut mot henne. Hon morrar ….jaja det är ju bara så hon är. Hon är äldst och bestämmer. Matte går in och börjar fixa fika. Jag går marksyn, har det hänt något sedan jag var här sist? Det var ju så länge sedan..

-Men jordgubbar tycker ni ju inte om säger matte när jag och Madam tigger vid fika bordet.

– Det finns inget annat här..

Både lill-matte och matte far in och ut i huset. Vad är i görningen. Vad är det som ska ske? Jag ser konfunderat på dem..

När lill-matte plötsligt säger.

-Kom nu Ängla

Vad ska vi nu. Vi har ju precis kommit.

-Kom nu, vi ska bara en jätte kort bit.

Och där på Ängen är det fullt av folk som dansar och sjunger, små barn som vill klappa mig. Några är lessna och det gillar jag inte kan inte matte göra något jag tittar på matte.

– Nej jag vet att du inte gillar att de gråter. Men jag kan inte hjälpa det. Säger matte.

Och så är där många, många kompisar. En så lite så att han får åka barnvagn. Det tycker jag är konstigt och reser ragg.

Tillslut orkar jag inte ta in mer utan sätter mig på mattes fot, som jag gör när jag vill ha henne riktigt nära.

Efter en bra stund säger matte och lill- matte att vi ska åka och äta. Tillbaka på södviksgården har madam gått hem till sig och jag kan ensam få vakta grillen..

Sedan kanske om jag ber riktigt snällt kanske jag kan få en smakbit..

Ängla 30juni 2014

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer