Projektet finansieras av Arvsfonden

Änglas skördefest 2014

saft

Hej nu återkommer jag med alla fyra tassarna. Har haft så mycket för mig, måste berätta om den roligaste helgen sedan förra gången. För lillmatte kom, hon var bara där en sen kväll när matte och jag kom hem. Oj, jag visste inte hur jag skulle bete mig jag hoppade och dansade runt henne. Försökte nå hennes haka med min tunga.

-Ja, ja lugna dig, du skallar mig ju! sa lill-matte och klappar och pussar på mig..

Nu var allt bra igen. Min favorit hade kommit. Jag suckade, ljudligt, och sjönk ner i min korg. Nästa dag när matte och jag gått morgonrundan och hon försvunnit till kontoret ligger jag och väntar på att lill-matte ska vakna. Det är ju så skoj när hon är här..

Änteligen börjar hon röra på sig..

-Vill du gå ut på en gång, stumpan säger hon. Jag viftar på hela ändan till svar. Sedan förstår du ska vi packa bilen fortsätter hon.

Vad då packa bilen undrar jag..Oj nu står hon vid ytterdörren. Bäst att jag skyndar mig på.

In i bilen? Vart ska vi tro? Jag stuttsar in.

Straxt efter så parkerar hon..Oj vi ska kolla på kaninerna , här finns andra djur men inga som är så förföriska som kaninerna..Vi går runt och kollar på hönorna och killingana. Sedan sätter jag mig vi kaninburen och sitter där..till sist drar lill-matte i kopplet. -Kom nu, gumman vi måste till affären. Jag stretar emot. Vill titta mera.

Men gumman du får se fler kaniner sen tror jag, säger lillmatte.

Besök på H4-gården i Kalmar

Jag sliter mig ifrån min sittande position.

Hemma igen börjar lillmatte steka ägg och jag får smaka.. Vilken lycka. Sedan packar hon picknickkorgen. Jag viftar på svansen..

-Ja nu är vi färdiga, vi ska bara invänta matte också. Matte ska också med förstår du säger hon.

Vad är på gång vart ska vi? När matte kommer så packar hon reflexvästen och dito koppel innan vi beger oss…….. Snart känner jag att vi är på Ölandsbron.

Vi åker söderut och stannar ett par gånger innan jag får följa med ut, samtidigt som det blir fika vid vägen.., oj vad härligt, äggmacka..och köttbullar. Vi åker tvärsöver ön. Parkerar på Eriksöre oj vad folk. Matte och lillmatte försvinner in på ett par ställen innan det åter är dags för bilen. Och nu efter att matte satt på mig reflexvästen är det dags för kaninerna..och vilka små. Och så många..Här kan jag nog stanna. Jag sätter mig och kollar avvaktande på kaninungarna i burarna och matte. (Stubbens kaninfarm). Men efter en stund säger matte att vi ska vidare..Snart stannar vi igen.. Oj.. men här är inget..

-Va, är det redan stängt säger lillmatte, ja det trodde jag ju inte! Då får vi ta Föra och hönorna i morgon.. säger hon. Då åker vi och äter i stället. Snart parkerar de bilen och vi går genom den upplysta byn..över en km ljusslinga i Södvik. Matte och lillmatte köper sin mat och sätter sig och äter hoss Gustv och Jens fast det är över sovdags. Går över till Ingemar och AnnSofie i kalvhagen och deras aktiviteter, innan vi går och sover..

Lördag; Efter morgonpromenad och fika, så bär det av mot Föra och deras by-marknad, och h ö n s b u r a r n a med de förföriska djuren i. Jag satt mig stategiskt och spanade upp medan hönan där inne tittade ner på mig…Och jag satt, och satt..

-Här blir vi nog kvar säger lillmatte till matte..

-Ja, gå du ett varv och titta så kan vi bytas av här sedan säger matte.

När båda två har sett sig mätta på Föras podukter och hemygdsgårdens utställning så får det slita bort mig från de förföriska flaxande djuren. Bara en liten fjäder matte?

-Du tänk inte en tanken gumman säger matte strängt och tittar på mig…Kom nu nu ska vi till Köpingsvik gumman. Säger hon och tar mig ifrån hönsburarna.

I Köpingsvik är det medeltidsmarknad, med många stånd som luktar s å gott. Men vi åker staxt vidare till Borgholmsslott och Fårets dag. Bara vi har parkerat där vet jag vart vi ska. Jag stretar och drar i kopplet men matte håller igen.

-Gumman det är för mycket folk! –Gå fot..tonen i mattes röst får mig att skärpa mig. Fast jag vet vad skojit det blir.. Direkt viker jag till vänster när vi kommit in på området, jag vill ju di nu på en gång..jag sätter mig och fokuserar.. både på fåren och hunden! Det är så spännande, jag darrar.

Efter fårvallningen tigger jag mat och får en lammburgare av en försälgare vid ett stånd..

-Man skulle vara hund! säger matte. Gå du ett varv och titta så stannar jag här på borggården med henne så länge..

Efter en stund kommer lill-matte tillbaka och då förvinner matte en stund. In i slottet bland alla försäljare. Efter det far vi till Ekerum, men då får jag tråkigt nog vänta i bilen..jaja sånt är livet. Jag suckar djupt och lägger mig ner… Det var min skördefest. Den bästa helgen på året.

ÄNGLA

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer