Projektet finansieras av Arvsfonden

Besök på SVT

Vi var på studiebesök på Sveriges television och det var Karin som visade oss runt. Först var vi i studio 1 och där hade de visat Världens barnsgala i helgen som hade varit. Det var den första inspelningsstudion som tvn har och där har även visats Hylandshörna med Lennart Hyland förr i tiden.

Sedan gick vi till studio 2 och där var bara en inspelningstudio och vi fortsatte till 3 ans studio och där var direktsändning på Bolibompa. Utanför studio 3 stod draken från bolibompa och vi fick hälsa på honom och han var stor och grön.

I studio 4 var det Gomorgon Sverige som visas på morgonen. Vi såg den röda soffan som dom sitter i. Där var det stora kameror också som var värda miljonen som dom har till inspelningen av gomorgon. I studio 5 fick vi inte gå in i för att det var nyheterna som visas där för det är hemligt sa Karin. Därefter visades där dom målar sina grejor till bland annat barnprogrammet och där spelar dom in Fröken Frimans skafferi vissa scener. Sedan fortsatte vi till snickeriet där dom snickra ihop saker som dom behöver till programmen. Därefter fick vi ser Bolibompaträdgården där dom visar barnprogram ifrån på sommaren. Sedan tackade vi för oss och fortsatte vi våra äventyr här i Stockholm.

Vid pennan Anette Gullming

Gänget besöker SVT i Stockholm.

Skylten till Gomorron Sverige

Gänget står utanför ingången till SVT

Henrik står vid en skylt där det står "Veckans brott"

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer