Projektet finansieras av Arvsfonden

Dagläger 2014

Under vecka 28 ägde Makt i Medias roliga dagläger rum.  Deltagarna var Jocke, Andreas, Emil, Herta och under en dag var Henke med. På måndagen besökte vi mandeltårtan. Vi gjorde en intervju med Angelika som driver caféet och vi blev bjudna på deras sockerkaka. Hon berättade att en svensk prins bott i huset för länge sedan och att det spökar i husen runt om kring. Sedan grillade vi korv och spelade kubb i solen. Vi gick också in till Naturum, där vi tittade på bin och andra djur.

På tisdagen åkte vi till glasbruket i Kosta. Där fick vi prova att blåsa glas och sedan intervjuade vi en av tjejerna som jobbade där. Det var väldigt varmt därinne i glashyttan. Det blev pizza till lunch och sedan kollade vi lite i affärerna, t ex i en jakt och fiske-butik.

På onsdagen spelade vi in musik till våra filmer och podcasts. Det gjorde vi i studion Stage4You som ligger i Torsås. Det var häftiga effekter och ljud i studion. Sedan grillade vi hamburgare innan vi åkte hem.

Idag är det torsdag och den sista dagen på lägret. Då renskriver vi våra reportage och lägger ut de på nätet, till exempel den här bloggen.

Gänget sitter i soffa på Café Mandeltårtan.

Gänget på Café Mandeltårtan.

Joakim testar glasblåsning.

Joakim testar glasblåsning.

Andreas testar glasblåsning. Han blåser i ett långt rör.

Andreas testar glasblåsning.

 

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer