Projektet finansieras av Arvsfonden

Damernas fotbolls VM 2015

Damernas fotbolls VM avslutades den 5e juli. Den 4 juli spelades bronsmatchen mellan Tyskland och England. Tyskland var favoriter i bronsmatchen men fick inte till det, det stod 0 – 0 efter full tid och förlängningen tog vid. Med bara några minuter kvar fick England en straffspark som de förvaltade väl, och 1 – 0 var ett faktum. Tyskland misslyckades med att ta en medalj och England stod för en riktig skräll, det hade jag inte trott på innan VM drogs igång. Jag tycker att det var kul att England vann en bronsmedalj.

USA och Japan gjorde upp om guldmedaljen men det blev ingen spännande match. USA avgjorde matchen tidigt och det var Carli Lloyd en av USAs stjärnspelare som stod för ett hattrick, hon gjorde tre mål. Japan fick in två tröstmål till slut. USA vann guldet enkelt med resultatet 5 – 2.

För Sveriges del var det ett misslyckat VM efter bara tre oavgjorda matcher i gruppspelet. De fick nervöst vänta om det skulle bli åttondelsfinal eller inte. Det blev åttondelsfinal mot mardrömsmotståndarna Tyskland, och i den matchen var Tyskland givna favoriter att vinna mot Sverige. Som väntat vann Tyskland matchen med resultatet 4 – 1. Ingen av de svenska spelarna gjorde någon bra turnering tyvärr och det var en besvikelse, det blev en 16e plats för Sverige totalt.

Text: Sara Mützell

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer