Projektet finansieras av Arvsfonden

Den store filmälskaren

Jag är en stor filmälskare. Jag tittar mycket på film. Det kan vara film på tv:n,  film på dvd, film på blueray och film på sf bio. När jag går på sf bio tar jag med mig hem filmtidningar för att läsa om filmerna. Själv kan jag mycket om film och det är skådespelare och filmtitlar samt filmgenres. Jag plockar upp dvd-filmer och blueray- filmer på Pantarholmens Willys och jag tittar på filmtrailers på You Tube. Jag skriver filmlistor med filmtitlar på. Jag köper filmer. För att jag har en DVD-inköplista för 1 st film varannan månad där personal ska skriva sin signatur. Film är bäst på bio att känna den där biokänslan med specialeffekterna att leva  sig in i. Med film gillar jag stuntscener och specialeffekter.

Som filmexpert ger jag ut filmtips till filmkvällar som blir till en fest som jag fixar med som festfixare. Och jag vet hur en film skall vara. Filmen skall vara en skön mix av humor och äventyr med specialeffekter och stuntscener. Jag är också en manusförfattare till Häxans Hämnd. Jag kan nämna att jag gillar skräckfilmer. Men ingående ska jag inte gå in på i detalj. För att det finns en anledning bakom.. Det var historier. Som jag fick skäll för. Därför gömdes skräckfilmerna i förrådet. Jag har ett minne eller ett scoop med en skräckfilm med en lättskrämnd personal som jobbar på Makt i Media och en boende med sin pojkvän och han skrämde den lättskrämde personal från ett fönster som hoppade till högt en halvmeter upp i soffan varpå den lättskrämde personal skrämde boende. Jag har nog både bra filmer och mindre bra filmer i min samling och det kan nog finnas storfilmer som fått fina priser på olika filmgalor. Så att jag därför vill att det kommer hit en stor filmexpert som jag kan prata film med att gå igenom alla mina filmer som jag har med här på Fembo så att jag kan intervjuva honom/henne. Och att få lite tips på hur man skriver ett filmmanus. Och då blir jag rikskänd. Och det är något jag vill kämpa för och att ta kontakt med. Och det ska helst vara Hans Wiklund.

Jag har en hobby och det är en filmhobby privat utanför mina journalistverksamheter och det är att hålla på med ett filmmanus till en film. Där skådespelarna är personal på Fembo. Och där blir det mycket humor och lite lagom skräck och mycket äventyr med stuntscener och specialeffekter där regissören har några biroller som jag får återkomma med.

/Henrik

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer