Projektet finansieras av Arvsfonden

Nu tänder vi facklan

En fråga som ofta dyker upp är hur vi kom på idén med Makt i Media. Vi brukar svara att den uppkom på vägen hem från skolan, någonstans mellan Åryd och Bräkne-Hoby i Blekinge. Att en liten tanke skulle resultera i ett miljonprojekt hos Arvsfonden kändes just då väldigt långt borta. Men aldrig omöjlig.

Vi lärde känna varandra när vi studerade till lärare. Mellan tentor, uppsatser och praktik fann vi varandra och ganska snart visade det sig att vi båda hade som dröm att arbeta med personer med funktionsnedsättningar och något inom media. Skulle det gå att kombinera? Vad saknades? Och fanns det något vi kunde göra?

Vi skickade ut en enkät till drygt femtio personer i Blekinge för att se om det fanns något intresse. Majoriteten svarade att de var intresserade att lära sig mer om olika medieformer. Ett av kraven som Arvsfonden ställer är att projekt som söker medel från dem måste vara nytänkande. Efter en del efterforskningar upptäckte vi att en nationell nyhetssajt där personer med funktionsnedsättningar arbetar med olika medieformer på sin fritid saknades.

I flera månader skrev vi på ansökan som skulle komma att skickas till Arvsfonden. Kontakter skapades, idéer bollades fram och tillbaka med olika samarbetspartner och det kändes som en evighet innan alla pusselbitar var på plats.

Den 26 april 2012 lades ansökan på brevlådan och åtta månader senare, den 12 december, meddelade Arvsfonden att Reaktor Sydost beviljats medel för att kunna starta och driva Makt i Media – ett utrymme bortom begränsningarna under tre år.

Vi är oerhört stolta, glada och tacksamma att Makt i Media har fått denna chans. Vi önskar att fler vågade satsa på sina drömmar och följa sitt hjärta. Framför oss har vi en fantastisk resa som väntar och en stor utmaning att anta. Vi är redo att möta världen tillsammans med Makt i Medias underbara reportrar!

Caroline Heimfors och Jenny Lenemark
Projektledare

Bild på en massa utspridda papper som ligger på ett bord
Den 26 april skickades ett halvt kilo ansökan till Arvsfonden.

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer