Projektet finansieras av Arvsfonden

Sommaräventyr deckarkunskaper och skogens nattliv

 

Där jag tältar i skogen hör jag skogens nattliv och  det är en spännande upplevelse och att tycker att det är mysigt att ligga där ensam i mitt tält i den stora  skogen. Jag börjar att fantisera där jag ligger i tältet och svettas i värmen mitt i sommarnatten och jag är väldigt törstig. Jag väcks upp ur fantasierna av att grenar knäcks. Mycket mystiskt att grenarna skulle knäckas just på min tältplats. Då dyker mina deckarkunskaper fram. Jag tar fram kikaren, ficklampan och ett förstoringsglas. Jag öppnar tältduken. Sen går jag ut i mörkret. Jag spejar där i mörkret med min kikare. Och då ser jag fotsteg. Jag går i fotstegens fotspår och ser en figur.

När jag tittar på figuren fastnar jag Henrik Daleke i en lerpöl. Och då kom en älg fram. Vad pinsamt det blev. Tror att jag la något i byxorna. Det var då jag fick en av mina fina idee’r att klättra upp på älgens rygg. Det blev en gupande färd igenom skogen och in på Norrlands stads gator. Och vilken syn det blev. Norrläningarna fick gnugga sig i ögonen. De hade aldrig sett något liknande förrut. Det blev ett äventyr. Sen blev det en skumpig färd ner till nästa skog. Det var där älgen tvärstannade vid ett träsk som jag Henrik föll rakt in i och jag Henrik förvandlades till ett träskmonster. En efter en drog jag ner i träsket.

Träskmonstret finns än idag på Fembo. Skåda träskmonstret i all sin prakt. Men det sker på egen risk om ni vågar och om ni törs. Träskmonstret återkommer till Fembos Halloween som festfixaren Henrik fixar med.

/Henrik

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer