Projektet finansieras av Arvsfonden

Våra medskribenter arbetar inte på redaktionerna i Karlskrona eller Ronneby. De skickar in material till sajten hemifrån eller via en verksamhet.

Nils-Åke Nielsen

Jag heter Nils-Åke Nielsen och bor i Kyrkhult som ligger utanför Olofström kommun och jag är intressade av de mesta inom samhällsfrågor som handlar om fuktionhindreades rätt i samhället och sitter med DHR Karlshamn/Olofström avd och sitter med Olofströms Handkapprådet plus i en arbetsgrupp inom tillgänglighets i utre miljö.

David Hansson

Jag bor i Järfälla, norr om Stockholm. Jag är en kille på snart 36 år som gillar att skriva bland mycket annat. Ofta gillar jag när det startas nya saker. Okej bara för att något är nytt så blir det ju inte automatiskt bra. Nya saker ger däremot ofta en glädje och inspiration. Jag blev så glad när jag fick reda på ”Makt i media”. Det här hoppas jag att vi alla deltagare kan göra något kul, spännande och intressant av.

Daniel Melander

Jag är 30 år. Fick min ADHD diagnos när jag var 26. Har även levt många år med panikångest.

Brinner för att öka kunskapen och medvetenhet om ADHD och panikångest. Jag är även väldigt intresserad av vilken kraft motivation har. Och hur man kan motivera sig på olika sätt.

Lars-Erik Widell

Jag heter Lars-Erik Widell har en mycket lindrig CP-skada. Jag hade turen att få arbeta inom mitt stora intresseområde Lokal busstrafik i 42 år. Som pensionär startade jag sedan hemsidan “Trafikminnen” som nu förvaltas av Spårvägsmuséet i Stockholm.

Amanda Malmberg

Jag heter Amanda och jag är 18 år och jag håller på med pingis och friidrott och själv håller på MFF inom fotbollen och myser med min familj,vänner och är med min hund och tränar och tävlar med henne och håller själv mycket med musik och så pluggar jag i Malmö på Malmö idrottsgymnasiet med inriktning IDH/beteende -samhällsprofil.

Bild & Filmgruppen Ronneby

Vi är en kreativ grupp som gillar att skapa bilder och filmer. Varje tisdagseftermiddag träffas vi och lär oss nya saker varje gång. Vi finns i Ronneby.

Annelie Aspegren

Hej jag heter Annelie Aspegren och är 32 år gammal och har en nedsättning inom npf. Jag är student på LNU i Växjö där för närvarande studerar drama och bilderboken i teori och praktik. Sedan vt 2012 har jag 60hp i multimedia (foto och film) jag har också studerat 15hp bildpedagogik, samt hur man hantera sin röst 7,5hp.

Christina Holmin

Jag älskar djur, framför allt hundar (är inne på min andra Boxertik.)natur, plocka bär och svamp och kulturhistoria. Är en dyslektiker som mot alla odds älskar att läsa och att skriva, har gått flera skrivarkurser. Fler intressen är film och musik. Är född och uppvuxen i Stockholm kan inte tänka mig att bo där igen. fast att det kommer alltid att vara min stad. Bor just nu i Kalmar har flyttat 16 gånger. Favoritlandskap är Öland, Södermanland, Dalarna, och Västmanland.

Mark Singleton

Jag är en serietecknare med Aspergers som är väldigt produktiv och tecknar serier om olika saker i samhället ur funktionsnedsattas perspektiv. Jobbar till vardags på grunden media men tecknar även för flera andra föreningar och verksamheter!

Kulturprojektet "Var kommer jag ifrån? Hembygdens kultur och historia"

Kulturprojektet jobbar bland annat med konst och keramik, teater/dans & musik, film och foto. Vi är ett arvsfondsprojekt. Vi finns i Sölvesborg.

Sara Mützell

Jag är skribent på Medis5. Jag är mycket intresserad av sport och skriver om hela sportevenemang, recenserar matcher och skriver sportkrönikor.
Andra ämnen som intresserar mig är politik och Melodifestivalen. Du hittar mina texter på vår hemsida: www.medis5.se

Ida Johansson

Jag heter Ida Johansson är 23 år och bor i Mölndal.Jag älskar att stå på scenen och få applåder :-) just nu är ja med i Glada Hudik Teatern och spelar Alice, en av huvudrollerna i Trollkarlen Från Oz. När jag inte är med Glada HudikTeatern så jobbar jag på café 9an och teaterhuset i Mölndal. På fritiden spelar jag bowling och umgås med mina vänner.

Emma Lindblad

Jag heter Emma och är en tjej som älskar musik teater och lite idrott. Jag jobbar i en datagrupp 3 dagar i veckan och dem andra dagarna jobbar jag på ett café 2 dagar i veckan. Mina intressen är innebandy simning film musik sång och att vara med kompisar.

Karriär Kraft Film & Media

Karriär-Kraft Film & Media är en daglig verksamhet enligt LSS som startade 2005. Genom att använda oss av olika medier påverkar vi de attityder som finns i samhället, vårt mål är att personer med funktionsnedsättningar inte ska särbehandlas. Vi arbetar för ett bättre samhälle! Vi finns i Göteborg.

Annika Hansson

Jag är en jordnära, humoristisk, enkel person och fantasifull. Ser detaljer lättare än helhet och försöker göra något med det. Värnar om djur, natur och barn. Mina intressen är bla fotografera, rita och handarbeta. En del bilder leker jag med så det är bara fantasin som släpps lös. Jag kan då tex förvandla blommor till människor. Andra bilder ser man direkt vad är. Har olika funktionsnedsättningar bla lindrig utvecklingsstörning och ingår i autismspektrumet. Även kroppsliga funktionsnedsättningar, som jag har hjälpmedel till.

Andreas Pettersson

Jag heter andreas pettersson o bor i Karlshamn o är 37 år jag har en egen lägenhet o jag jobbar på en dagligverksamhet i karlshamn som heter skaparverkstan när gör jag en podradio nästan varje vecka sedan så spelar jag musik med ett band som heter hava o sedan så är jag ordförande för en förening som heter grunden karlshamn.

Moomsteatern

Vilka jobbar på en teater? Hur fungerar det? I vår blogg lär du känna allt från kostymörer och tekniker till Moomsteaterns alla skådespelare, och får följa arbetet med en teateruppsättning. Häng med in bakom kulisserna!

Hitta till oss

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer