Projektet finansieras av Arvsfonden

En golffantast

 

Emils morfar berättar om sitt stora intresse som är golf.

 

Hej; ni har kommit till Makt i Media och jag heter Emil Johansson, och nu ska jag intervjua min morfar om golf. Hej morfar!
– Hej, Emil!

Vad spelar du golf för någonstans?
– Min hemmaklubb är Leråkra golfglubb som ligger strax utanför Ronneby . Men jag spelar på andra klubbar också, om det gers tillfälle.

Är det kul att spela golf och att vara domare?
– Ja det är klart att det är roligt att spela golf; det gör jag ju ofta. Jag spelar ett par gånger i veckan för jag tycker det är roligt. Domare – ja, det är ju med roligt, annars hade jag inte hållit på med det. Man får lära sig mer om spelets regler. Det är därför jag tycker det är roligt, men att spela golf är det roligaste.

När du är som domare, vad gör du då?
– Ja, då ska man ju försöka att hjälpa de som spelar på banan och ser till så de inte gör några fel . Har de några problem så ringer dom och så får man åka dit och försöka lösa vad det är för regler som gäller och hur man ska agera.

Hur länge brukar du spela golf?
– Ja, en golfrunda på 18 hål, vad kan det ta; strax efter 4 timmar varje gång. Det är det ronden som man kan räkna med – 4 till 5 timmar.

Hur lyder reglerna?
– Ja, hur reglerna lyder -det finns ju rätt många regler, det finns 34 stycken regler i regelboken och de omfattar allt möjligt från hur du ska bära dig åt på banan och vem som har ansvar och vad man får göra eller inte göra. Vad som gäller för spelaren och övrig folk som har hand om tävlingar och sånt och hur man ska bära sig åt på banan. Allting sånt finns som ett antal regler och sen finns det ett antal tolkningar och det är en ganska tjock bok som bara är på engelska. Den tolkar som när man har kommit i konflikt när det gäller en regel så har man haft svårt för hur man ska tolka det då finns det en regelkommitté uppe i Skottland som jobbar med dom här tolkningarna.

– Ja, det finns en här i Sverige också som tolkar först, men de skickar sen vidare så får man in då som man har någonting att rätta sig efter vilken lag som helts som skaffar prejudikat som dom här killarna som sitter högst upp och fixar till och så kan man slå upp det om det är något som är sånna grejor som den här liknar precis likadant den som står i den här boken och då vet man vad som gäller och då kan man tala om det för dom som spelar det är det som gäller.

Av: Emil Johansson 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer