Projektet finansieras av Arvsfonden

Emma Wiklund – Från modell till egen företagare

default_banner

Hennes dröm som barn var att bli astronaut och inte alls som finalist i Hawaiin Tropic-tävlingar och en karriär som supermodell. Hon blev ”Mjölk-Emma” med hela Sverige efter en kampanj med Arla och med de pengar hon sparat kunde hon starta upp sitt egna företag.Vi träffade Emma Wiklund (f.d Sjöberg) för att höra om hennes steg från modell till egen företagare.

Hej, det här är Anette och jag sitter i Karlshamn på Misstagens Mästare och ska intervjua Emma. Hur blev du upptäckt som modell?
– Ja det var ett misstag det med höllt jag på att säga, jag hoppade in i en dansgrupp och skönhetstävling i Jönköping bara för att de hade så få anmälda. Så det var inte alls meningen och så hamnade jag i Sverigefinalen och i den finalen satt Mika Kjellberg som är modellagentur och har en agentur i Stockholm och hon frågade mig om jag ville komma till Stockholm och börja jobba som modell. Så jag gjorde det efter att jag slutat gymnasiet.

Du har gjort mycket blandade saker i ditt liv, vad har varit roligast?
– Det är ju det som är lite roligt att man gjort olika saker i sitt liv. Jag tycker att när jag var modell, då var det jätteroligt. Sen när kärriären var slut där då var jag ganska färdig med det och då var det vad jag skulle göra sen? Då pluggade jag lite och jag jobbade med Lindex, ett klädföretag som du säkert känner till. Sen så pluggade jag lite till och satte mig i skolbänken och sen så ville jag då starta mitt egna märke som jag hade en dröm om. Så allt har varit roligt på väldigt olika sätt.

Vad heter märket?
– Märket heter Emma S, det var mitt modellnamn för det var ingen som kunde säga Sjöberg som jag hette innan jag gifte mig då. Jag bodde i Frankrike och där kunde de inte uttala mitt namn då var mitt alias då kan man säga Emma S, så därför heter hudvårdsmärket Emma S. Sen blev det också Emmas och det tyckte jag var lite fiffigt.

Skådespelerska och modell var det saker du drömde om som liten?
– Nej, det jag drömde om som liten var att bli astronaut och ville ut i rymden. Jag brukar säga det också, det finns inte så många kvinnliga svenska astronauter, det finns ju inga idag så det kanske var lika bra det. Men jag tyckte om att plugga och jag trodde jag skulle jobbba med ekonomi faktiskt. Jag läste mycket språk och bodde i Schweiz ett år och pluggade tyska, så jag trodde jag skulle jobba med någonting sådant. Jag trodde inte jag skulle bli fotomodell eller spela in film. Men jag tyckte alltid om att stå på scen, jag spelade teater och dansade så lite teaterapa fanns det nog i mig.

Så lite slump allting?
– Lite slump alltíng, ja precis.

Hur kommer det sig att du är här idag?
– Jag fick förfrågan från Företagarna att komma hit och berätta om hur jag, precis det du frågar om egentligen, gick från modell, drömmar om austronat till att ha mitt eget företag idag och olika misstag som man faktiskt gör och man får ju lära sig av dem.

Alla männiksor gör misstag!
– Ja alla människor gör misstag, men vad gör man av sina misstag? det är väl lite de det handlar om att man tar med sig dem och så gör man förhoppningsvis inte om dem igen. Så därför är jag inbjuden att berätta lite om min resa.

Vi får tacka så mycket för frågningen.
– Tack så mycket för att jag fick vara med och att du kom och intervjuade mig.

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer