Projektet finansieras av Arvsfonden

Hans Fahlén ”Det är jag och alla tjejerna på Tv4”

Anette fick en trevlig pratstund med programledaren Hans Fahlén.
Makt i Media styrde kosan mot Karlshamn och ”Misstagens Mästare”. Där träffade vi mannen som de flesta av er säkert känner igen från programmen När och fjärran och nu senast Spårlöst. En mycket trevlig pratstund fick vi – Tack, Hans Fahlén!

Hej vi sitter här med Hans Fahlén, vi kommer från Makt i Media och vi ska intervjua honom. Fråga 1, kan du berätta om ditt filmbolag?
– Ja, jag har ju sedan 1994 haft ett eget företag som heter Fahlén Film. Jag är lite av en konsult i tv-världen där jag hyr ut mina kunskaper och det har mestadels varit som programledare då. Men det började inte så utan det började som producent och kameraman och var lite grann som ett enmansteam. Jag jobbade mycket för Tv4 Sporten till och börja med, filmade själv, intervjuade idrottsprofiler och redigerade.

Hur kommer det sig att du är här idag?
– Jag tror att man skulle kunna skylla det på min tv-karriär då egentligen och jag är himla glad för att få vara här. Jag tror så här att man på sådana här event behöver någon som håller ihop dagen, ja lite av en programledare. Då finns det många från tv-världen som får sådana erbjudanden, däribland jag då. Jag tror att de har frågat mig för att de förhoppningsvis tror och jag hoppas de har rätt att jag ska kunna hålla ihop dagen på ett bra sätt.

Du har varit programledare för många program, vilket är favoriten och varför?
– När och fjärran, där jag var programledare i 10 år. Man kan ju tro för att jag fick se så många fantastiska platser i världen, det är en bidragande orsak varför jag tycker det är det bästa jobbet. Men jag skulle vilja säja att där hade jag friheten att berätta en historia, det har man väldigt sällan som programledare. Oftast är man en person som pekar och tar med tittarna på det sättet programmet är uppbyggt. Men här kunde jag berätta en historia, jag kunde välja om jag ville vara romantisk, ironisk, komisk eller kåserande. Det var väldigt kul att jag fick berätta historier under 10 år samtidigt fick jag berätta dessa från underbara och spännande platser runt om i världen.

Vad arbetar du med nu?
– När det gäller Tv, så är jag programledare för Spårlöst, som numera går på 7:an som är en systerkanal till 4:an. Vi håller nu på att spela in vårsäsongen 2014. På söndag så åker jag till Chile där vi ska försöka hitta en familjemedlem. Det är ju det vi jobbar med att hitta anhöriga, ofta handlar det om adoptioner där personer försöker hitta sina biologiska familjemedlemmar. Det jobbar jag med som programledare och som jag skämtsamt bruka säga med alla tjejerna på tv4, det är jag och dom.

Det är ett mycket intressant program, det gillar jag jättemycket!
– Ja vad kul att höra, och jag gillar verkligen att jobba med det. Det är deras historia. Jag kan inte påverka historien så mycket mer än jag kan försöka hjälpa till med att försöka lösa fallet så att säga. Sen vet man aldrig vad som döljer sig bakom varje resa.

Slutar det oftast bra?
– Nja det är ju inte alltid det slutar jättebra. Men jag tror att alla som reser med oss någonstans kan sätta punkt för sitt kapitel. Sen slutar ju inte deras resa egentligen. Oftast är det föräldrar de vill få tag på, och det har ju varit de gånger när de inte är i livet längre, men vi har hittat någon släkting som kan svara på deras frågor. Det är ju en tolkningsfråga det där om det slutar lyckligt eller inte.

Ja det är lite olika, men vi får tacka så mycket för intervjun.
-Ja tack själva.

Hans Fahlén sitter på en stol. Han blir intervjuad av Anette Gullming.

Hans Fahlén.

Hans Fahlén och Anette Gullming står bredvid varandra. De är glada och tittar in i kameran.

Hans Fahlén och Anette Gullming

 

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer