Projektet finansieras av Arvsfonden

Andreas besöker Mats

Jag var på Hasslö och besökte Mats Anlander. Mats har tidigare arbetat på Volvo.

Kan du berätta lite om hur du fick din anställning på Volvo, kan du berätta lite om det?
– Jag läste i tidningen att dom på Volvo sökte en kundmottagare. Jag tyckte att det lät intressant och jag är ju mycket bilintresserad, så jag skickade in en ansökan. Sen ringde jag företaget och frågade om jag fick komma dit och träffa dem så jag fick presentera mig, och de fick se mig i verkligheten.

Trivdes du där?
– Jag trivdes jättebra där och hade många trevliga arbetskamrater och kunder. Så allt var bra och det var mycket att göra. Men sen så blev det dåliga tider för bilfirmorna de sålde lite bilar för ekonomin blev dålig, så då sa Ahlbergs Bil  upp jättemånga människor och jag var en av dem som fick gå hem och det var ju tråkigt att man inte fick behålla sitt arbete. Sen blev det ju tråkigt för då kunde jag ju inte träffa dig där längre. För jag trivdes med att träffa dig Andreas, du var ju mysig och go!

När började du på Volvo, vilket år? Var det i samband när jag började?
– Jag kom efter dig, du var där 2004 jag började 2006 tror jag det var, så du hade varit där något år före mig.

Nu jobbar du inte på Volvo längre, hur trivs du med livet nu, och vad gör du på din fritid? Hinner du med allt du vill göra?
– Jag är hemma här med min kära fru Maria som också är pensionär så vi njuter av livet och träffar vänner och bekanta. Ibland tar vi bilen på några turer och ser oss omkring.  Men vi sitter även här hemma på altanen och njuter av det vackra havet.

– Men då tackar jag för denna intervjun och hoppas du får en fortsatt trevlig dag.

– Tack detsamma andreas det var roligt att ha dig på besök.

Text och foto: Andreas Pettersson

Mats Anlander
Mats Anlander

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer