Projektet finansieras av Arvsfonden

Bakom kulisserna på Christmas Night

ChristmasNight_Bild

Fredagen den 13 december åkte vi till Kalmar för att gå på julkonserten Christmas Night. Inför konserten ställde vi några frågor till Daniel Carlsson som är projektledare för arrangemanget.

Vad har du för roll i Christmas Night?
– Jag är projektledare och har varit med och tagit fram den show ni sett idag, under turnén är jag med och ser till att allt fungerar runtomkring, till min hjälp har jag en turnéledare och en produktionsassistent.

Är det första året ni har Christmas Night?
– Det är första året vi gör Christmas Night, men definitivt inte det sista. Det kan jag lova er, vi kommer tillbaka.

Är det roligt att jobba med Christmas Night?
– Att få förmånen att jobba med Christmas Night ser jag som ett stort privilegium, Det är en fantastisk julkonsert vi skapat och att få göra detta med så fantastiska artister och musiker är en ren fröjd. Och vi har ocks ett gäng otroliga killar som fixar allt det tekniska som också är underbara att jobba med. Så svaret blir helt enkelt, obeskrivligt roligt.

Hur kommer det sig att det blev just Jessica Andersson, Sonja Aldén och Magnus Carlsson som är med?
– Vi ville hitta tre fantastiska röster som alla klarar av den mesta sortens musik och även tre personligheter som skulle kunna fungera i sån här tight och intensiv turné som detta är med 30 föreställningar på 32 dagar. Tre artister som stöttar och kompletterar varandra på scenen, folkkära och ödmjuka. Så föll det på just dessa tre, vilket har visat sig vare en lyckoträff.

Har det hänt något roligt under spelningarna?
– Jag kan inte komma på något speciellt, varje dag är fantastiskt rolig.

– Jag skulle vilja gömma mig i Sonja och Jessicas loge någon gång för att höra när de låtsas vara amerikanska divor, vilket jag fått reda på att de gör från rätt säker källa. Då hade åtmistonde jag fått roligt.

Har det hänt några tabbar under spelningarna?
– Det har inte hänt några större tabbar, men visst har Sonja, Jessica och Magnus tappat både melodi och text ibland, men alla tre är så proffsiga att de låtsas som om inget hänt och jobbar in sig rätt igen utan att speciellt många lägger märke till missen.

Har ni någon turnébuss?
– Vi har tre turnébussar. En stor med sängar, toalett, kök, matplatser och vardagsrum .Där åker vårat crew, de river allt som vi har på scenen, packar det i vår lastbil och sedan gå de och lägger sig i bussen för att sova, då kör vår chaufför väldigt lugnt och fint så att de vaknar på nästa spelplats utvilade och pigga. Sen har vi två mindre bussar, en till vårt band och en till våra artister.

Intervju: Ylva
Foto: Krall Entertainment 

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer