Projektet finansieras av Arvsfonden

Bengt från Bonde söker fru

Vi fick äran att träffa denna härliga man. Han heter Bengt Erlingsson och du kanske känner igen honom från förra säsongen av Bonde söker fru?

Hur länge har du haft ditt långa skägg och kommer du någonsin att raka av det?
– Sista gången jag rakade mig var 1975 och det är jag helt nöjd med. Jag är färdig med rakapparaten i mitt liv.

Har du träffat någon med funktionsnedsättning någon gång?
– Ja det är klart att jag har. Jag har en nära släkting till mig som har en funktionsnedsättning så jag är rätt så bekant med det.

Berätta om något spännande skvaller bakom kulisserna i Bonde Söker Fru?
– Spännande skvaller ( Bengt skrattar). Jaha det ska vara spännande och det ska vara skvaller, jag kommer inte på någonting där.  Ja du jag kommer inte på någonting, Expressen skrev någonting häromdagen jag tyckte var väldigt roligt att se. Sista valet där i Bonde Söker Fru var en tjej som hette Mariett. Mariett kallades kamelbondens ex i  Expressen nu i förrgår. Det tyckte jag var väldigt kul för hon och jag var ju aldrig något par.

Hur kommer det sig att du började med kameler?
– Jag är född och uppvuxen här på gården. Min farfar köpte den här gården. Här blir väldigt torrt om det inte regnar, nu har det regnat väldigt mycket och då ser det ut som en öken och då tänkte jag att det som fattas är just kameler.

Vad hände med Mariett?
– Det hände ingenting särskilt med henne. Vi blev goda vänner blev vi men vi blev inget par. Mariett är förlovad för övrigt så det går ingen nöd på henne.

Är detta ditt riktiga arbete?
– Ja det är väl en del av mitt jobb fast jag har inget riktigt jobb . Men jag är ju alltså heltidslantbrukare så igår efter kamelridningen tillexempel så körde jag hem sådana här stora balar som man ser lite varstans . Har ni sett dom här stora vita kloten som ligger på åkrarna? Jag körde hem sådana igår då och det är vinterfoder till kamelerna och kossorna. Vi har mer kossor än kameler här och sedan håller jag på med växtodling.

– Jag odlar inte så mycket spannmål men jag odlar vall. Vall det är alltså gräs kan man säga som man odlar och så gör man antingen hö eller ensilage av detta. Täcker man det med plast så blir det ensilage och torkar man det så blir det hö men det är samma gräs egentligen.  Sedan odlar jag majs då men det är fodermajs alltså inte sådan majs som du köper som grönsak i affären utan fodermajs använder vi som foder till kossorna och kamelerna.

Text och foto: Amanda, Linus, Claudia, Emil och Madeleine

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer