Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Besök på Glassbrunnen

Makt i Medias reportrar Terje Möllerström och Niclas Friberg besökte nystartade Ronneby-företaget Glassbrunnen i Brunnsparken och pratade med VDn, Patrik Jonsson.

Hur gammal är kiosken?

Ja, kiosken är helt ny, vi öppnar ju nu 2015 men den har ju funnits innan i många, många år, fast då har det ju bara varit på söndagarna, på loppmarknaderna och på Nostalgia. Men den här Glassbrunnen, den öppnar i år.

Hur gör ni egen glass?

Ja, vi gör ju inte riktigt vår egen glass utan vi köper in färdig glass från olika tillverkare, framför allt SIA Glass, så vi har ju då äkta svensk gräddglass med hög kvalitet på varorna. Det är ju lika dant med mjukglass. Den köper vi också in från SIA och så gör vi den i vår mjukglass-maskin, så den är ju inte färdig -den gör vi själva.

Hur många jobbar här?

Ja, det beror ju lite på. Vi har inte hunnit sätta alla anställda än. Vi är fortfarande i den processen, men på en söndag kan vi vara upp till sex personer. Tanken är att vi ska vara tre till fyra personer under högsäsong när det snurrar på och det är mycket folk i parken. Det återstår att se.

Är detta ett familjeföretag?

Nej, det är det inte, men däremot hjälper min tjej till väldigt mycket. Ja och min styvfarsa, så att på sätt och vis blir det väl ett familjeföretag.

Patrik Jonsson, VD för "Glassbrunnen".

Patrik Jonsson, VD för ”Glassbrunnen”.

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer