Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Calle Is a Plane a Action

Intervju med Kalle Svensson

Vad heter du?
– 
Kalle Svensson heter jag.

Vad jobbar du med och är det roligt att jobba på Fembo?
– 
Som du sa så jobbar jag på Fembo, gruppboendet här i Karlskrona, och jag tycker det är jättetråkigt att jobba på Fembo.. Nej, jag skojar bara! Det är roligt –Det bästa arbete man kan ha.

Vilka filmer kan du tipsa om?
– 
Jag tycker att ”American Pie”-filmerna är rätt så bra om man vill skratta åt någonting. Sedan tycker jag att ”sagan om Ringen”-trilogin är rätt så bra om man vill ha spänning. Olika kärleksfilmer är rätt så bra också.

Vad är ”James Bond 50 år” för dig?
– 
Jag visste inte riktigt att han blev 50 år i år. Man såg ju mycket James Bond-filmer när man var liten och så. Det är ju bra att det gått så långt och att det kommer nya filmer.

Vilka filmer har du sett?
– 
James Bond-filmerna och alla de andra filmerna. Det går nog inte att räkna upp allihopa! Jag ser så många olika slags filmer. Det är en blandning.

Går du ofta på bio?
 Jag går inte så jätteofta på bio. Det händer att jag gör det ibland och då går jag med den som jag är kontaktperson för –Tim. Ibland kan man ju gå själv, om det är någon som vill gå på bio. Det är bra att gå på bio ibland, men det händer inte så jätteofta. Någon gång var tredje, fjärde månad.

Vilken är din favoritpizza?
– 
Jag tycker om de mesta pizzorna, tror jag. Jag vill inte ha köttfärs på min pizza. Men allt utom köttfärs på tycker jag om.

Går du ofta till ”Stars & Stripes” (en restaurang)?
 Ja, det händer att jag går dit ibland. Rätt så ofta kanske det blir.

Vad är Halloween för dig?
 Halloween för mig är att man ska klä ut sig till något skrämmande, eller något man tycker om. Sen ska man gå runt (Barn gillar det) och säga ”trick or treat”, eller bus eller godis på svenska och förhoppningsvis får man lite godis, så de slipper alla bus. Lite festlighet är Halloween för mig.

Hur tuff är Kalle i tuffhet och hur stora muskler har Kalle?
– 
Jag tror inte Kalle är särskilt tuff egentligen! Jättestora muskler, har Kalle. Han är starkast av allihopa här. Nej, jag är inte särskilt tuff av mig, Henke! Jag är inte så jättestark heller. Lagom stark för att klara sig i vardagen. Och lite till kanske.

Vad är det roligaste du vet med ditt jobb på Fembo?
 Det är att man får umgås med er roliga människor som bor här, alla som jobbar här och att jag får träffa människor. Vi har det så trevligt här på Fembo. Ha det roligt och skratta och busa och skoja! Även tråkiga saker också –att det är sådan blandning. Att man får umgås med er trivsamma människor; det är det roliga med mitt jobb.

Fiskar du ofta efter gäddor?
 Nej, det gör jag faktiskt inte. Det är inte så ofta jag fiskar. Skulle jag fiska får jag aldrig upp något ändå.

Hur firar du som stadsbo Halloween? 
– Just den här Halloween jobbade jag, så jag firade det på Fembo. Annars som stadsbo firar jag det nog inte så mycket. Det är nog mest om det är någon fest man får klä ut sig till och gå på.

Vilka intressen har du?
  Jag tycker om sport och umgås med vänner och gå ut lite med dem. Att träna emellanåt, se på film och andra intressen som de flesta har.

Har du någon ny tjej? 
 Nej just nu så är jag inte i något seriöst. Så är det någon som är intresserad så kan de kanske ta kontakt med Er på Makt i Media?

Är Kalle en tjej?
Ifall jag är en en tjej? Nej det tror jag inte, sist jag kollade så var jag ingen tjej.

Vilka tjejsaker gör du?
Jag vet inte riktigt vad du tycker är tjejsaker? Laga mat är det tjejsak, nej det tror jag alla kan göra, både killar och tjejer. Du säger alltid att jag sjunger som en tjej, kan det ha något med detta att göra?
Vad är Kalle bra på?
Allt är jag bra på. nej men jag tycker väl att jag är bra på det som de flesta är bra på, plus att jag är snäll och omtänksam.

Brukar Kalle sminka sig?
– Nej inte mer än om man sminkat sig till Halloween eller något.

Kalle Svensson visar upp sina muskler.
Kalle visar sina Arnold Schwarzneggermusklerna
i en helikopterscen ur Commando

Kalle visar upp sina muskler
Här ser vi Kalles muskler

En bild på Henrik själv
Här har vi Henrik Daleke på väg till Hjortsberga Prästgård

Photo och text: 

Henrik Daleke

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer