Projektet finansieras av Arvsfonden

Dam VM i Fotboll 2015

Dam VM i Fotboll 2015

Dam VM i fotboll 2015

Nu är det äntligen dags för damernas fotbolls VM 2015 i Kanada. Turneringen äger rum mellan den 6e juni och den 5 juli. TV 4 och Radiosporten har rättigheterna att sända från mästerskapet.

Sverige hamnade i grupp D och får i gruppen möta Nigeria, USA och Australien. Det är en tuff grupp tycker jag men jag hoppas och tror att Sverige tar sig vidare till åttondelsfinal.

Det finns många lag som slåss om medaljerna, USA och Tyskland är de största favoriterna till VM guldet tycker jag. Jag tror att Frankrike, Kanada, Japan och Sverige gör upp om bronsmedaljen men att Brasilien och Norge kan utmana.

Det är klart att jag hoppas på en medalj till Sverige men det blir svårt tror jag. I nu läget tror jag inte att Sverige kan utmana om medaljerna tyvärr, det är min känsla just nu men vi får se på VM. Allt kan faktiskt hända än så länge.

Jag tror att Sverige kan nå kvartsfinal och om allt klaffar bra och att vissa lag under presterar så kan Sverige nå semifinal, men där tar det nog stopp. Jag ser ändå fram emot damernas fotbolls VM och det kommer att bli spännande. Här är Sveriges spelschema.

måndag 8 juni Sverige – Nigeria avspark 22. 00 studio 21. 40 TV 4

lördag 13e juni USA – Sverige avspark 02. 00 TV 4

onsdag 17e juni Australien – Sverige avspark 02. 00 TV 4

Text: Sara Mützell

 

 

 

 

 

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer