Projektet finansieras av Arvsfonden

Där drömmar blir verklighet Kaoskompaniet

Blekinge har den högsta arbetslösheten bland unga i Sverige. Mer än 85% av dom är kvar i åtgärder hos arbetsförmedlingen efter sex månader. Kaoskompaniet är en av de aktörer som kan hjälpa några av de ungdomarna att utveckla sina drömmar till verklighet.

Massor av människor med uppsträckta armar

Kaoskompaniet i sin helhet vid intervjutillfället. Vi ursäktar att några blivit bortklippta i headern, men vår hemsida är inte alltid flexibel. Reds anm.

Projektledare Anna Campbell Midenhag om Kaos kompaniet.

Vad är Kaoskompaniet?
Kaoskompaniet är ett EU projekt som finansieras av arbetsförmedlingen.
Människor som är mellan 16-24 år kan komma till oss med sin idé, eller sin talang och göra den till verklighet kan man säga

Hur många deltagare har ni?
Just nu har vi 16 deltagare, ett gäng började den 1 december 2015 sen slutade de den sista februari men det var två stycken som stannade kvar så nu är två av första gänget kvar och sen har vi ett gäng som började 1 mars och ett gäng som började den 1 april som är inne på sin första vecka så totalt 16 stycken

Hur länge har kaoskompaniet funnits?
Kaoskompaniet har funnits sen den 1 december 2015 och vi kommer att finnas i de tre år vi har finansiering

Vilka får vara med i Kaoskompaniet?
Alla som är mellan 16-24 år det enda man behöver vara är att man måste vara inskriven på arbetsförmedlingen annars är man välkommen med sin idé. Man får fylla 25 under projektets tid men man måste vara under 25 år

Vad händer just nu?
Just nu händer det massor i grupp två som började den 1 mars. De har precis startat upp sina projekt och det är en massa olika projekt som du säkert kommer att få höra om här. Det gäng som började den 1 april är inne på sin introduktionsvecka,  idé-utveckling och mycket för att lära känna varandra.

Idag har vi haft den första övningen tillsammans alla grupperna och kört en gemensam lunch och sen lite gruppövningar för att lära känna varandra.

Helena intervjuar Anna, projektledare för Kaoskompaniet

Helena intervjuar Anna, projektledare för Kaoskompaniet

Ungdomarnas röster om Kaos-projektet

Vad tycker du om att vara på Kaos?
Väldigt roligt mycket energi varje dag. Det är spännande och man vet inte riktigt vad man kommer att avsluta dagen med men det går alltid framåt så det är kul.

Det är väldigt skoj att vara på Kaoskompaniet det skiljer sig väldigt mycket från att sitta i en skolbänk det är mycket mera fritt och inget strikt schema eller så utan det är väldigt fritt.
Jag tror att det är väldigt viktigt att för dem som är arbetssökande att få nya kontakter. Jag upplever att alla deltagare här är väldigt kreativa människor.

Väldigt roligt och energiskt. Anna och Anna är väldigt trevliga och lär ut på ett väldigt roligt sätt. Vi har fått träffa väldigt roliga människor så hittills har allt varit kul.

Roligt och positiv stämning, jag är spänd på att se vad som händer härnäst.

En av många röster

En av många röster

Vad har du fått lära dig här?
Lagarbete, kommunikation och såna saker.

Samarbete och gemensamma projekt

Samarbete, lärt känna nya människor och få chansen att testa sina egna projekt

Fler röster

Fler röster

Hur tänker du om framtiden?
Oj, jag håller ju på att jobba med musik så jag hoppas på att få jobba inom musikbranschen.

Jag vill starta ett eget företag och sälja Polska saker.

Jag hoppas på att med hjälp av Kaos-kompaniet kommer min framtid se ljusare ut, jag får lära mig hur man tar hand om sina projekt och hur man egentligen börjar jobba så jag hoppas det blir bra.

 

 

 

 

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer