Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Fasor och illdåd på Kalmar Slott

Makt i Media har besökt Kalmar Slott för att gå deras populära spökvandring, Fasor och Illdåd. Therese Börjesson, som är projektledare på Kalmar Slott, berättar mer om vandringen.

Berätta om spökvandringen.
– Spökvandringen är en ”guidad tur där man blir omkring ledd på slottet med ett otäckt gammalt spöke. Under vandringen berättar han en del gamla läskiga historier om slottet och vad som hänt här. Vidare dyker en och annan vålnad och andra spöken upp längs vägen. Obehagliga ljud kommer här och var och man kan aldrig vara säker på att det inte kommer någon bakom en… Stundom är vandringen väldigt otäckt och besökarna blir väldigt rädda.

Hur kom ni på idén till spökvandringen?
– Idén om att göra något som var ”läskigt” på slottet hade funnits ganska länge. Elia Frank och Ylva Eriksson, som för ett antal år sedan arbetade som guider på slottet jobbade vidare på idén och skev sedan vandringen som kom att heta Fasor & Illdåd. Vandringen har sedan efter hand präglats av respektive skådespelare som kört den.

Hur länge har det spökat på Kalmar Slott?
– En intressant fråga. Några av våra timanställda påstår att det alltid spökar här och att de ser och hör riktiga spöken ibland. Vi andra anser bara att det finns spöken under våra spökvandringar som pågått sedan 2011.

Intervju: Jenny Persson och Ylva Andersson
Foto: Hans Olofsson

DSC_2045

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer