Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Femårsjubileum hos Cela

Cela är ett projekt som syftar till att höja den digitala kompetensen. De arbetar mot mot skola, vård och små företag. I december firade de fem år och bjöd in till föreläsningar och workshops.

– Vi jobbar i hela Blekinge med olika kommuner. Vi visar hur man arbetar med Ipads i förskola eller hur man kan använda en dator i skolan för att eleverna kan lära sig nya saker. Eller hur man kan använda datorn mer på sitt företag, till exempel Skype eller Facebook för att marknadsföra sitt företag. Det kan också handla om att man vill göra en hemsida. Vi kan visa dem hur man går till väga, säger Lova Necksten, projektutvecklare på Cela.

Hur många jobbar med Cela?
– Vi är fyra personer som jobbar med Cela, berättar Anna Campbell Midenhag som är projektassistent.

Vilken av era aktiviteter har varit bäst?
Anna: Det var en svår fråga. Vi har så många roliga aktiviteter. Ipadskolorna ligger mig varmt om hjärtat. Learning is the shit har också varit jätteroligt. Learning is the shit är Lovas lilla bebis.

Lova: Vi har haft jättebra föreläsare som har varit jättebra. Vi har haft olika föreläsare och workshops.

Vad händer här idag?
Anna: Idag firar vi att Cela har funnits i fem år. Vi har bjudit in alla vi har jobbat med dessa år.

Lova: Nu har vi en föreläsare som heter Johan Ronnestam som berättar om Internets resa. Vi kommer att ha olika workshops, till exempel Ipadskola, sociala medier, äldrerally och en hur man bloggar. Den sista föreläsningen handlar om mod.

Text: Jenny Persson
Foto: Emil Johansson

IMG_5503 IMG_5509 IMG_5512

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer