Projektet finansieras av Arvsfonden

Fotbolls VM 2014

Fotbolls VM är över sen en tid tillbaka. Det var ett roligt mästerskap med några lag som skrällde sig vidare till åttondelsfinal. Costa Rica slog överraskande Uruguay och Italien och fick 0 – 0 mot England och tog sig vidare. Chile skrällde sig också vidare i turneringen genom att vinna mot Australien och Spanien. Algeriet var det tredje laget som överraskande tog sig till åttondelsfinal genom att vinna mot Sydkorea och få oavgjort mot Ryssland. USA är ett bra lag och de visade det då laget tog sig till åttondelsfinal från den svåra grupp G med Tyskland och Portugal. Grekland tog sig även dem överraskande vidare från sin grupp.

De stora besvikelserna i VM var Italien, Portugal och Spanien ingen av dem lagen kom upp till sin vanliga klass. De spelare som man pratar mest om i Italien är Andrea Pirlo, mittfältare och Mario Ballotelli, anfallare ingen av dem imponerade i VM. Ingen i Italien tog för sig därför tror jag att de inte gick vidare från gruppen. Portugal är ett mysterium tycker jag, de var ju så bra mot Sverige i playoffmatcherna men i VM hade de inte en chans. Cristiano Ronaldo var helt ur form efter sin knäskada, han gjorde bara ett mål i en betydelselös match för hans Portugal det var en besvikelse. Att Spanien skulle vara borta från slutspel efter två matcher var VMs största besvikelse tycker jag. Ingen av Spaniens stjärnspelare visade vad de egentligen kunde.

I Fotbolls VM var det totalt 5 självmål och en hel del utvisningar. Colombias James Rodriguez vann VMs skytteliga något överraskande tycker jag, det fanns ju fler tänkbara konkurrenter men nu var det ju han som vann skytteligan i VM. I gruppspelet blev det totalt 8a dömda straffsparkar, åtminstone en av straffarna skulle inte ha dömts och en straff gick inte i mål. Europa fick 6 lag med till åttondelsfinalerna, Sydamerika fick 5 lag vidare, Nord och Centralamerika fick 3 lag till åttondelsfinaler och Afrika fick 2 lag till utslagningsomgångarna.

Det var ett roligt VM tyckte jag, några matcher var tråkiga, några målrika, några målsnåla, några bra och några helt fantastiska men så ska ett VM vara. Men i slutändan så var det europa som dominerade prispallen. Nederländerna vann bronsmatchen mot Brasilien med 3 – 0 och det var naturligtvis tråkigt för Brasilien som så gärna ville ha det där guldet istället för en försmädlig 4e plats. Tyskland och Argentina gjorde upp om guldet och det blev 0 – 0 efter full tid och Tyskland avgjorde matchen i slutet av förlängningen, det var inte någon vidare match vad jag kommer ihåg.

Text: Sara Mützell 

 

Dela gärna!
Taggar:
  • Senaste inläggen
    Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

    Våra sponsorer