Projektet finansieras av Arvsfonden

Fotbolls-VM i Rio De Janeiro

Vår medskribent Sara Mützell tippar hur hon tror att det ska gå i fotbolls-VM.

Mitt tips i grupp A

Brasilien går vidare som gruppetta för att det är gruppens bästa lag med de bästa spelarna i den här gruppen. Och för att de spelar på hemmaplan.

Mexiko går vidare som andra lag i gruppen på fler gjorda mål så jämt är det mellan Mexiko och Kroatien.

Jag tror att Kroatien blir 3a i gruppen. De har självklart bra spelare som är målfarliga men jag har en känsla av att de inte lyckas i slutändan.

Kamerun är för mig det sämsta laget i den här gruppen och lär bli sist i tabellen.

Mitt tips i grupp B

Spanien är solklara favoriter i gruppen tillsammans med Nederländerna. Spanien är regerande Europamästare och världsmästare och de har dessutom Europas bästa fotbollsspelare i laget. Nederländerna är solklar 2a i grupp B, de blev 2a i VM senast.

Australien tippar jag som 3a i gruppen. Jag tror att de är något bättre än Chile. Jag vet inte så mycket om Chiles lag så jag tippar dem som 4a i gruppen.

Mitt tips i grupp C

Jag tycker att grupp C är svår att tippa, det är en otrolig jämn grupp men här är mitt tips.

Jag tror att Colombia och Elfenbenskusten gör upp om plats ett och två i gruppen. Om Colombias stjärna Radamel Falcao hinner bli frisk från sin skada så tror jag att Colombia vinner sin grupp. Vi säger att han hinner bli frisk och då blir Colombia 1a i gruppen.

Elfenbenskusten är ett spännande lag med några riktigt bra spelare och jag tror att det blir 2a i gruppen.

Japan är även dem ett intressant lag med flera riktigt bra spelare. Det är klart att Japan kan skrälla och ta sig vidare men jag tror inte att det går så därför blir de 3a i gruppen

Grekland är ett bra lag men jag tror inte att de tar sig vidare från den här gruppen, de blir alltså 4a.

Mitt tips i grupp D

Uruguay är storfavoriter att vinna sin grupp, de har fler stjärnspelare i sitt lag som kan avgöra jämna matcher. Uruguay blir etta i gruppen.

Italien och England är två jämna lag men för mig är Italien det bättre laget. England har ett ungt lag med några få stjärnspelare i sitt lag, Italien blir 2a i gruppen och England blir 3a.

Costa Rica är för mig ett anonymt lag och det lär bli 4a i gruppen.

Mitt tips i grupp E

Frankrike är favorit att vinna grupp E för att det är det bästa laget i gruppen och att de har bättre spelare i sitt lag än sina motståndare. Frankrike blir 1a i gruppen.

Schweiz vet jag inte riktigt var de står men dem är bättre än Ecuador och Honduras därför blir Schweiz 2a i gruppen.

Jag vet inte mycket om Ecuador som lag och har ingen aning om vilka spelare dem har därför tippar jag dem 3a i gruppen av samma anledning tippar jag Honduras sist i gruppen.

Mitt tips i grupp F

Argentina är favorit att vinna grupp F därför att dem är det bästa laget i gruppen, det jag syftar på är att spelarna i Argentina håller högre klass än sina motståndare. Argentina blir alltså etta i gruppen.

Jag tror att Nigeria blir 2a i gruppen, deras trupp är den näst bästa i den här gruppen enligt mig och de har spelare som kan avgöra matcher men det kan ju alla spelare i VM göra så det är inte speciellt för Nigeria.

Bosnien Hercegovina är ett bra lag men det var ändå något överraskande att de tog sig hela vägen till VM. Det är första gången som Bosnien Hercegovina är med i ett slutspel. Jag tror att orutinen av stora mästerskap avgör hur det går. Därför tror jag att de kommer 3a i sin grupp.

Jag tror att Iran slutar sist i gruppen. Jag vet ingenting om Irans landslag så därför tippar jag dem som 4a i grupp F

Mitt tips i grupp G

Tyskland och Portugal är två av Europas bästa landslag men jag tycker att Portugal är något bättre än Tyskland, därför blir Portugal 1a i grupp G. Portugal har ju superstjärnan Cristiano Ronaldo i sitt lag och flera andra bra spelare.

Tyskland är självskrivna att bli 2a i gruppen bakom Portugal, Tyskland är ett bättre landslag än Ghana helt enkelt.

För Ghana var det otur att de hamnade i samma grupp som Tyskland och Portugal. Ghana är ett duktigt landslag men nu blir det för tufft för dem att ta sig vidare så jag tror att de kommer 3a i gruppen.

USA är det svagaste landslaget i den här gruppen så jag tror inte på dem. USA är ett spännande landslag men det räcker inte tyvärr. USA slutar 4a i gruppen.

Mitt tips i grupp H

Belgien och Ryssland är två jämna landslag men jag tror att Ryssland är något bättre än Belgien och vinner alltså gruppen. Ryssland blir alltså gruppetta.

Belgien är ett intressant landslag med många bra spelare, de kan mycket väl vinna gruppen men jag tippar dem ändå som 2a i gruppen. Det ska bli kul att se Belgien spela i VM. Jag tror att Belgien kan utmana Ryssland om första platsen i gruppen men att de inte når hela vägen.

Jag tycker det är svårt att ranka Algeriet och Sydkorea, det är två jämna landslag och jag vet ingenting om dem som landslag. Ingen av dessa lag har tagit sig vidare från gruppspelet. Om jag ändå skulle tippa så blir Sydkorea 3a och Algeriet 4a i gruppen.

Semifinaler

I den första semifinalen tror jag att Brasilien får möta Portugal. Det lär bli en häftig match mellan dessa två landslag. Det lär bli en tuff match mellan Cristiano Ronaldo och Neymar. Jag håller en tumme för Portugal men jag tror att de brasilianska fansen kan heja fram Brasilien till final.

I den andra semifinalen tror jag att Spanien och Tyskland får möta varandra. Jag tror att Spanien vinner matchen.

Jag tror att Portugal och Tyskland gör upp om bronset. Med hjälp av Cristiano Ronaldo så tror jag att Portugal vinner bronsmatchen.

I VM finalen möts alltså Brasilien och Spanien. Spanien är regerande världsmästare och Brasilien spelar på hemmaplan med sina fans i ryggen. Spanien är favorit i matchen men jag hoppas att Brasilien vinner, det är dags att arrangerande land vinner guld nu. Mitt guldtips är att Brasilien vinner.

Text: Sara Mützell 

 

Dela gärna!
Taggar:
  • Senaste inläggen
    Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

    Våra sponsorer