Projektet finansieras av Arvsfonden

Från dröm till verklighet

Som liten drömde Nanne Grönvall om att få bära vackra kläder precis som alla filmstjärnor. Numera lever hon sin dröm. För Anette Gullming berättar Nanne om musiken och vad som har varit roligast i hennes musikkarriär.

Hur är du som artist? Berätta om dig själv.
– Hur jag är som artist är svårt för mig att se utifrån sett, men jag älskar att sjunga och uppträda. Jag tycker att det är kul med kläder. När jag var lite drömde jag alltid om att få ha vackra kläder på mig, som filmstjärnorna och konståkningstjejerna hade, när jag såg dem på tv. Nu får jag verkligen tillfällen att uppleva det på riktigt.

Har du någon favoritlåt?
– Jag har många favoritlåtar, beroende på vad jag vill lyssna på för stunden. Men Teenagers med My Chemical Romance är en låt som jag ofta spelar. Jag gillar det bandet överhuvudtaget.

Skriver du dina låtar själv?
– Jag skriver oftast mina låtar själv eller tillsammans med min man Peter. Men när det dyker upp låtar som andra har skrivit, men som jag gillar, så tar jag med det på mina skivor också. Så är det t.ex på nya albumet Drama Queen. Där har jag skrivit de flesta låtarna själv.

Vad är det roligaste du har gjort?
– Åh, det är mycket roliga saker jag har fått vara med om. Men, yrkesmässigt är det nog bland annat att få uppträda i Melodifestivalen med låtar som Avundsjuk, Håll om mig och Den Vilda. Det är alla oförglömliga tillfällen.

Text: Anette Gullming
Foto: Caroline Roosmark 

En glad Nanne Grönvall.

En glad Nanne Grönvall.

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer