Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Glitter och glamour i årets vintermakeup

För att få till en snygg makeup är rengöring och återfuktning av ansiktet det viktigaste. Det menar Charlotte Müllo på The Body Shop i Karlskrona.

Vad ska man tänka på när man sminkar sig?
– Vi pratar jättemycket om hudvård, att det är viktigt att rengöra och smörja in ansiktet. Har du haft makeup under dagen så är det viktigt att du tvättar av den på kvällen och smörjer in dig. Även på morgonen ska du rengöra huden och smörja in ansiktet.

Vad säljer ni mest av?
– Vi säljer blandat. Men det vi säljer mest av är en foundation som heter BB Cream. Det är en lätt foundation till ansiktet. Det speciella är att den är vit från början och att det finns kapslar i den som smälter när man smörjer ut den och så anpassar den sig till efter hudtonen. I vinter kommer vi att sälja mycket av vår vintertrendmakeup och det är inne med mycket glitter och ögonskuggor. Vi har även glittereyeliner som är populära.

Hur gör man smink?
– Smink tillverkas i fabrik. Det som är speciellt med vår makeup är att vi har en ingrediens som heter marulaolja. Den tillverkas av ett kvinnokooperativ i Namibia. Vi jobbar jättemycket med rättvis handel. Marulaolja är väldigt fuktgivande.

Reporter: Herta Harrysson

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer