Projektet finansieras av Arvsfonden

Handbolls EM 2016 i Polen

Nu är herrarnas EM slutspel i handboll över för den här gången. I den första matchen mötte Sverige Slovenien. Sverige började bäst och jag tyckte att de spelade bra i första halvleken. I den andra halvleken tappade Sverige sitt spel och Slovenien tog in mål efter mål. Sverige lyckades med viss möda och stort besvär vinna med två mål, matchen slutade 23 – 21 till Sverige.

 

Sverige mötte Tyskland i den andra matchen och det såg likadant ut som i matchen mot Slovenien. Sverige började starkt i den första halvleken och ledde med 17 – 13 i paus. Men i andra halvleken kom Tyskland tillbaka och vände matchen. Jag kan inte förstå hur man kan tappa spelet så totalt. Sverige förlorade matchen med ett mål mot Tyskland 27 – 26. Det såg likadant ut i matchen mot Spanien i den avslutande omgången i gruppspelet fast Sverige låg då under i paus med 10 – 12, Spanien vann matchen med 24 – 22. Det var tre jämna matcher resultatmässigt fast Sverige underpresterade i de andra halvlekarna. Sverige lyckades ändå att ta sig vidare till mellanrundan som det så vackert heter.

 

Sverige mötte Ryssland i den första matchen i mellanrundan. Båda lagen spelade ett fint och tufft spel, det var en jämn första halvlek. Det stod 15 – 15 i paus. Det svenska spelet i andra halvleken var bra tyckte jag. Ryssland ledde med ett mål med bara sekunder kvar men slarvade bort bollen och Sverige lyckades kvittera till 28 – 28 och det blev slutresultatet. Matchen mellan Sverige och Danmark utvecklades nästan likadant som Rysslands matchen. Det var en bra och spännande match ända till slutet, Danmark ledde i halvtid med 15 – 13. Sverige tog sig in i spelet igen och det blev ett spännande slut då Sverige kvitterade i slutsekunderna, matchen slutade 28 – 28. Sverige avslutade mellanrundan med match mot Ungern som inte kunde hänga med. Sverige var överlägsna och vann ganska klart med 22 – 14.

 

Sverige avslutade turneringen med match om 7e plats mot Polen. Det var en ganska bra match tyckte jag, men det kändes som en träningsmatch, i pausen stod det 12 – 12 på tavlan. Polen hejades fram av sina hemma fans, jag tyckte att Polen verkade vilja vinna mer än Sverige. Polen vann matchen mot Sverige med 26 – 24. Sverige blev 8a i handbolls EM och det tycker jag är godkänt. De lyckades med sitt mål att ta en OS kvalplats.

 

I bronsmatchen möttes Norge och Kroatien, att Norge lyckades med det var en skräll, det är alltid kul med överraskningar tycker jag. Men jag tycker det är för mycket Norge just nu, de är ju så jäkla bra på längdskidor också men det har inte med saken att göra. I handbollsmatchen var Kroatien det bättre laget och vann till slut ganska enkelt med 31 – 24.

 

Tyskland och Spanien gjorde upp om guldet i finalen, Spanien var favorit att vinna men misslyckades totalt. Det var en skräll att Tyskland tog sig hela vägen till final. Det var en otrolig tuff match med många närkamper och Tyskland var totalt överlägsna i spelet och på resultattavlan. Tyskland vann finalen ganska enkelt med 24 – 17. Det var en rolig turnering att se på tyckte jag.

Reporter Sara Mützell

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer