Projektet finansieras av Arvsfonden

Henriks smultronställen i Blekinge

Henriks smultronställen i Blekinge

Henrik Daleke avslöjar sina bästa smultronställen i Blekinge. Följ med på en spännande resa mellan fiske, spökplatser och tältning.

Spökplatser

Borgvattnets Prästgård
Är en mycket bra ställe att sova över på och att ta med sig någon som är lättskrämnd. Så jag tänkte på en personal på Fembo som blir skrämnd av plastormar. Hennes kille brukar jag prata med på Willys.

Fiskeplatser

Verkö
Är jag bara nöjd med. Går bra att fiska på vissa platser där det är djupt inte vid stranden då det blir bottennapp. Där man fiskar i djupt på Verkö behöver man en sjunkande vobbler vilket inte fungerar vid stranden om man inte vill ha bottennapp.

Lyckebyån
Är både till och från. Det betyder både bra och dåligt fiskevatten. Fisk som hoppar och inte fastnar på krocken är retligt.

Sturkö
Fiskeplatsen som jag var på ska nog bara var de äventyrliga. Det betyder de som vill bli jagade av kossor. Själva fisket där får man bara bottennapp på kastspöet. Däremot endast giftiga fiskar. Se upp för militärer. Fiskeplatsen låg på ett skjutfält.

Hasslö
Fiske från båt är jättebra och då slipper man bottennapp. Då får man mycket fisk. Däremot trassel med fiskelinan. Fiske från hamn går också bra för att då följer fisken med fiskebåtarna men då stannar vid hamnpiren där de fastnar vid djupa rännor.

Tjurkö
Fiske från bron är en toppenbra ide om man är ute efter sill. Gäddor går väl bra om de inte lurar under vassen. Då får man nog kasta åt sidan inåt land från bron. Ska man fiska direkt under bron så får man dels se upp av vattnets ström och dels se upp för gäddor de kan dra ner folk från bron mitt under en fiskefight.

Tältplatser

Alljungen
Går bra att tälta på. Fisket på den platsen var okey. Men för mycket bottennapp. Utöver det så spelade vi bedminton där. Platsen är privat. Kanske känner dom som äger tältplatsen. Det var en perfekt och skattjakt med flaskpost och utsökt spökvandring.

Tjuraviken
Ett mycket bra tältplats utöver färska kladdiga koblajor och fästingar. Mycket bra ställe och skrev ihop en påhittad histora om Tjuraviken i Indiana Jones: fotspår och efter den historian hade jag gömt en skatt en coca cola och sen skulle alla leta efter den med en skattkarta. Vi satte upp tält och grillade med ved så vi gjorde kaffe på grillen.

Bild på en liten brygga med småbåtar när solen går ner
Foto: Micke Månsson

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer