Projektet finansieras av Arvsfonden

Hur var det att pussa Jesus?

Makt i Media träffade Peter Johansson som spelar Judas i musikalen Jesus Christ Superstar.

Hur fick du rollen som Judas i Jesus Christ Superstar?
– Jag med uppringd av producenterna i Stockholm som jag kände sen gammalt. Jag hade jobbat med dom sen jag jobbade med musikalen Footloose. Han ringde mig för ett år sen och ville ha ett möte. Det har varit en drömroll sedan jag började med musikal. Så jag behövde inte tänka så länge.

Hur är det att spela i Jesus Christ Superstar?
– Det är faktiskt häftigt. Jag började med 1997. Det är länge sen. Man börjar bli gammal nu. En av anledningarna till att jag började var att jag hittade en skiva med Jesus Christ Superstar och originalinspelningen. Jag höll på med rockmusik innan och tyckte att det så häftigt att hitta en musikal med rockmusik. Jag såg filmen på tv och fastande där. Det känns som en dröm.

Hur länge har du tränat inför musikalen?
– vi började repa den 15 januari. Vi hade lite över två veckors repetitioner. Eftersom de hade varit med förut och gjort det här på Göta Lejon och jag var ny i den här musikalen så fick jag repa mycket hemma och förbereda mig. Jag började repa under hösten när jag visste att jag skulle göra den. Jag satt i bilen och övade på sångtexterna till att börja med. Så att jag kunde alla låtar när jag började repa. Då gick det undan. Då körde vi varje dag i två veckor. Så det var intensiva rep. Normalt sätt när man gör en produktion har man sex veckor på sig.

Hur är du som person? 
– Jag tror att jag är en ganska optimistisk person. Jag har en positiv livssyn känns det som. Jag är upp vuxen på landet i sankt anna skärgård så jag är lugn som person  emellanåt  när jag inte behöver ha energi på scen. Jag har två barn och en fru så jag tycker om att vara med min famjen. Jag är ganska stökig. Jag tycker inte om att städa.

Hur många musikaler har du gjort?
– 6 musikaler. Saturnight Fever i Tyskland, We will rock you i London, Course line, Rock of ages, Footloose.

Hur var det att pussa Jesus på munnen?
– Haha. Oj oj oj  det är som att pussa vem som helst. Man gör det för att man gör det. Det var skäggigt. Ola har stort skägg. Jag har aldrig pussat någon med stort skägg så det var en upplevelse.

Text och foto: Anna, Madeleine och Jenny

En glad Peter tittar in i kameran
Peter Johansson

Madeleine, Peter, Jenny och Anna står bredvid varandra

 

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer