Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

”Jag har hoppat i Angela Merkels säng…”

Du har sett henne som en av de pianospelande lagledarna i ”Så ska det låta”. Men visste du att Karin Westerberg har ett förflutet som barpianist där hon bland annat har spelat för kungen och gjort något väldigt otippat hos den tyska ambassaden…

Hur blev du intresserad av musik?
– Jag är uppvuxen i en familj där alla sjöng och spelade något instrument. Mina storasyskon hade alla tagit pianolektioner och sjungit i kör sedan tidig ålder så det kom sig ganska naturligt för mig. Däremot är jag den enda som behållit intresset i vuxen ålder.

Vi kan se dig i Så ska det låta. Vem av deltagarna har imponerat mest på dig?
– Den som överraskat mig mest var helt klart Shima Niavarani! Hon har en komisk timing som är helt oslagbar! Musikaliskt är det nog när Oscar Zia ger sig på ”Stad I Ljus”! Det får ni se i vårens program.

Du har körat bakom BWO, är Alexander Bard lika hård som i Idol-juryn?
– Jag körade på deras två första plattor så jag var ej ute med dem på turné utan stod och var endast i studion och sjöng. Men jag träffade Alexander vid ett flertal tillfällen och det jag i alla fall kan säga är att han alltid har kortbyxor på sig!

Hände det något spännande under din tid som barpianist?
– Att jobba som barpianist är ganska oförutsägbart då man träffar på alla möjliga olika människor och får se många spännande miljöer. Jag har bland annat spelat för kungen, hoppat i Angela Merkels säng på Tyska ambassaden i Paris, jag har spelat på båtar under sjögång och en gång på en spelning på Harrys i Östersund kräktes en kille över hela mig!

Karin Westerberg

Foto: Edis Potori

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer