Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Karlskrona HK klart för Svenska hockeyligan

Efter några tuffa matcher mot VIK Västerås HK stod det klart att Karlskrona HK kommer att gå upp i Svenska hockeyligan. På onsdagen fanns Makt i Media på plats på Stortorget i Karlskrona för att fira hjältarna.

Tisdagen den 10 mars var det ishockey mellan Karlskrona HK och Västerås. Matchen började med att Västerås gjorde ett smygande mål. Sen såg det mörkt ut länge igenom både första och andra och början av tredje perioden för KHK. Med fem minuter kvar av tredje perioden kvitterade KHK till mål till 1 – 1. Sen utökade KHK med ett mål till och det blev 2 – 1.

Efter matchens slut regnade det in konfetti på isen och fick man en löpsedel med texten: KHK Klart För SHL. Utanför byggnaden av Telenor Arena sköts det av fyrverkerier.

Hjältarna firades

Onsdagen den 11 mars var det fest för KHK på stortorget. Jag och Jenny Persson samt Andreas Pettersson från Makt i Media var där och festade med KHK. Väl på plats på stortorget hade jag huvudansvaret och därmed såg till att Jenny Persson delade ut reklamen för Makt i Media delvisst. Jag fick dela ut visitkorten. Jag fotade på KHK- laget och jag fotade på KHK-bussen och jag fotade på KHK – tröjorna och deras kepsar.

Jag fick en intervju där också med en av spelarna, bland annat om han visste vilka poängkungar och NHL-spelare som skulle vara med i KHK och spela i SHL. Men det visste han inte. Han sa delvisst jag vet inte. Vi träffade där också tränaren Pelle Hånberg. Han kom fram till oss och hjälpte till och heja på KHK med min löpsedel där det stod: KHK Klart För SHL.

Text och foto: Henrik Daleke

017064022 044

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer