Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Lyko jobbar med hårmode för alla

IMG_7171

Makt i Media har träffat Sophie Larsson, som jobbar på hårmode-butiken Lyko i Karlskrona.

Vad är Lyko?

– Lyko är ett företag som in riktar sig på hårvåd. Från början var Lyko en hemsida. Vi sålde skönhetsprodukter för både hårvåd och hudvård, makeup -ja, tillbehör till håret. Sen fanns ett företag som heter Bellbox och det var en butik för frisörer där man kunde köpa schampo och sånt. Sen köpte Lyko upp Bellbox och företagen slogs ihop under namnet Lyko.

Vad för slags produkter säljer ni?

– Vi säljer allt till håret, så som schampo, hårfärg, borstar, stylingprodukter och  inpackningar. Vi säljer också produkter om du har hårbottensproblem, som hjälper mot mjäll exempelvis. Vi har både till dam och till herr.

Hur många är ni som jobbar här?

– Vi är sex stycken. Det är jag som är butikschef tillsammans med tre säljare och två frisörer.

Har ni några bästsäljare?

– Ja det har vi faktiskt. Vi säljer mycket av Maria Nilas produkter. Det är schampo och balsam. Sen har vi färgbomberna som vi säljer mest av, den förstärker hårfärgen du har.

Kan du ge oss ditt bästa hårtips?

– Mitt bästa tips är att börja från grunden. Det är viktigt med ett bra schampo, balsam och hårinpackning, har man inte det så blir inte stylingen bra sedan heller.

Vilka trender ser ni just nu?

– Alla vill ha grått hår, kan du tänka dig det? se ut som gamla tanter i håret. Det är blonderat hår och sedan lägger man i Pearl silver för att få fram den nyansen, Granny grey kallas den. Det är också mycket pastellfärger som är populärt.

IMG_7159

Färgbomberna som är en bästsäljare på Lyko

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer