Projektet finansieras av Arvsfonden

Magnus Carlsson: ”Alla skrattade åt mig”

Magnus Carlsson är 39 år och är idag bosatt i Stockholm. Magnus har sjungit sju gånger i Melodifestivalen. På julen brukar han hålla på med julkonserter.  Han började tidigt sjunga i barnkör och nu blir det oftast disco.
För Makt i Media avslöjar artisten Magnus Carlsson om tokigheter som hänt på scen, de låtar han är mest stolt över och hur han träffade sin stora kärlek.

Vad gör du när du är ledig?
– Jag försöker träna när jag kan. Och dessutom träffa vänner och bekanta på ledig tid. Stockholm är en väldigt vacker stad – allra helst på sommaren – så det finns mycket att se och jag upptäcker hela tiden nya saker. Även om jag bott där i över tio år nu!

Vad tycker du är det bästa stället där du har sjungit?
– Oj jättesvår fråga! Ofta så har varje ställe sin charm. Det finns roliga spelningar som jag minns utomlands med Alcazar till exempel – folk precis överallt, kalabalik och livvakter. Och hela publiken sjöng med och gjorde vår koreografi. ”Live Forever” var en av Polens mest populära låtar det året den släpptes och jag åkte dit och gjorde gigantiska TVshower med 130.000 pers i publiken. Det var folk ända bort i horisonten och de filmade scenen från en helikopter!! Helt galet. Men det finns många många fler minnen.

Har det hänt något tokigt på scen någon gång?
– Det händer galna grejer hela tiden fast jag är så van att jag alltid brukar finna mig och inte ta allt så allvarligt. En gång dansade jag på en hög scen i Eskilstuna och folk började skratta åt mig och jag fattade inte varför riktigt. Då såg jag att jag hade glömt att ta bort rullen med hundpåsar ur bakfickan innan jag gick upp på scenen. Hade rastat hundarna precis innan och rullen låg kvar i mina byxor, så det fladdrade alltså påsar ur min bakfixka som inte hade en aning om. Och ja – dom var tomma så klart! Men ändå…

Har du hittat kärleken på scen?
– Jag är ju gift och vi hittade inte varann på scenen – tvärtom. Vi fann varann på gymmet!

Vilken är din bästa låt som du har gjort?
– Det brukar alltid vara den senaste man gjort så just nu lutar det åt ”Glorious” – en toppenlåt jag fått från melodifestivalgudarna Henrik Sethsson och Thomas Gson. Jag har precis släppt den på singel så den känns extra rolig att göra. Men sen har vi även gänget med låtar som hänger med mig sedan länge som jag aldrig tröttnar på. Så i den kategorin hittar vi ”Se Mig” och ”Kom Hem” så klart!

Text: Amanda, Linus, Emil, Claudia, Ylva, Madeleine
Foto: Makt i Media

Bild på Claudia i MiM-keps som håller i en mikrofon och en stående Magnus Carlsson framför ett skyltfönster

Bild på Magnus Carlsson och två andra män som står på en scen med gitarr och mikrofoner i händerna

Bild på Magnus Carlsson som sjunger och showar tilsammans med två andra på en scen

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer