Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Micke Gunnarsson – mannen som vill alla gott

Micke G

Helena Svensson har träffat Micke Gunnarsson, föreläsare och inspiratör.

Vilket av dina jobb trivs du bäst med?
– Att få åka runt och föreläsa för människor i landet.

Vad handlar boken ”Det är bara de som vet vart de ska som kan gå vilse”?
– Det är den mest konstiga titel man kan tänka sig. För nästan exakt 7 år sedan blev det stopp för mig jag kom inte ur sängen utan jag blev sängliggande och under min tid, jag behövde liksom jobba med mig själv, ta hand om mig själv. Då började jag skriva små meningar, små ordspråk som jag la ut på facebook och instragram. Till slut så började folk fråga om jag inte kunde göra en bok med alla ordspråk.

– Den handlar om livet, att ta hand om sig, att ta hand om oss själva och våra vänner.

– Boken har inget början eller slut man kan hoppa i när som helst i den.

Vad föreställer tavlorna i fredsugglan?
– Det föreställer en uggla som är gjord av en massa små QR koder, hela ugglan består av 99 st koder. Om man scanar in en av koderna så får man ett uppdrag. Ett hemligt uppdrag för att sprida lite glädje runt om i världen.

De andra tavlorna mina små figurer föreställer alltmöjligt sorg, glädje vänskap. Jag kommer på en ny tavla varje morgon tavlan lägger jag ut på facebook och instragram.

Vad är fredsuppdraget?
– Fredsuppdraget är ett projekt som jag gjorde, det måste vara för 4 år sedan. En dag i december la jag ut en film på you tube där jag sa att varje dag 2013 ska jag göra ett uppdrag för att sprida goda gärningar ge en kram, ge bort en present till någon du inte känner, ge någon hemlig lapp i någon brevlåda och skriv att du tycker om någon sånt bus höll jag på med i ett helt år. Det kom i DN, Dagens nyheter tv och radio det var helt galet bara för att man spred lite glädje om dagarna.

Vad är Barnatro?
– Är min och min fru Jennys lilla plattform, barnatro är jobbet där vi försöker hitta på alla de här grejerna som när vi är ute och föreläser, det är mitt jobb det mesta jag gör egentligen är att åka runt i landet och åka runt och föreläsa både för ungdommar och vuxna.

Text: Helena Svensson
Foto: Makt i Media

 

 

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer