Projektet finansieras av Arvsfonden

Miss Li: ”Det var läskigt”

Mörk tjej i stråhatt

Hon har jobbat med Lars Winnerbäck och medverkat i Så mycket bättre. Här berättar Miss Li för Makt i Media om musiken, sin klädstil och hur det känns att sjunga inför andra.

Hur var det att vara med i ”Så mycket bättre”?
– Det var något utav det konstigaste och roligaste jag gjort i hela mitt liv. Det var läskigt och spännande på samma gång. En del av mig ville absolut inte göra det, medan en annan del bara skrek ”kom igen nu, du vågar”. Vi var där i elva dagar och filmade från klockan halv sju på morgonen till två på natten utan något break. Det var stundtals jättejobbigt. Men så här drygt ett halvår senare så minns jag bara det roliga. Jag tror jag inte har fnittrat så mycket sen jag var 10 år och när jag var där fick jag vänner för livet.

Har du gjort många skivor?
– Ja, det kan man nog säga. Sju fullängdsalbum på sju år räknas nog som ganska produktivt. Jag, Sonny Boy, som jag skriver alla låtar med, och mitt band har ju även turnerat över hela världen under tiden, så det känns som vi jobbat konstant sedan det första albumet släpptes. Men det är det roligaste jobbet man kan tänka sig, så jag är så glad och känner mig lyckligt lottad.

Hur var det att jobba ihop med Lars Winnerbäck?
– Fantastiskt spännande och kul! Han är supertrevlig och ödmjuk. Jag är så otroligt glad att jag fick vara med och sjunga på hans fina låt ”om du lämnade mig nu”.

Hur gammal var du när du kom på att du ville satsa på musiken?
– Oj, jag vet inte. Det var nog mer något som växte på mig med tiden. Jag visste ju hur svårt det var att kunna leva på musik så jag tog bara ett stort kliv ut, hoppade och blundade, så fick det lösa sig av sig självt.

Hur känns det att sjunga inför andra människor?
– Jag har alltid älskat att sjunga enda sedan jag var barn. Jag stod ofta på mitt barnrum och skrek för att härma kraftfulla sångerskor som Janis Joplin och Aretha Franklin. Att sedan få sjunga för folk blev mer som en bonus.

Vem hjälper dig att välja kläder? 
– Det är ingen annan än mig. Jag har aldrig anlitat varken stylister eller personalshoppers för hjälp med scenkläder. Jag syr hellre själv eller handlar storblommiga klänningar på second hand.

Av: Andreas, Emil, Claudia och Anna

Foto: Jeanette Andersson

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer