Projektet finansieras av Arvsfonden

Ormögas kamelranch

I Tisdags den 2:e juli var vi på Ormögas kamelranch på Öland. Vi åkte minibuss upp och väl förbi Borgholm så trodde vi att vi missat det. Men då såg vi kamelerna i hagen. Amanda åkte med sin pappa och de stod och väntade på oss vid parkeringen. Helt plötsligt ser dom oss köra förbi, så Amandas pappa fick ringa och säga att vi skulle vända. Väl på plats var vädret inget kul. Det var väldigt kallt och påminde mer om höst än högsommar. Sen grillade vi hamburgare och kelade med djuren. Sen dök den upp, den röda bilen som kördes av Bengt, kamelbonden som var med i Bonde söker fru år 2012. (Eller kanelbonden som vi kallar honom) Nu var det dags för kamelridning. I bilen upp tvekade alla om de skulle våga, men väl dags och vi såg de söta kamelerna så ville vi allihop. Tuffast av oss alla blev Claudia och Linus som hoppade upp på kamelerna först. Den som hade mest otur var Jenny, för hennes kamel vägrade att gå vidare och la sig ner.

Nu ville vi såklart ha en intervju med Bengt. Då det var ganska mycket folk fick vi ta det under ridningen ute i hagen. Han ställde gärna upp på våra frågor om både sin gård, kamelerna och såklart kärleken.

Se intervjun med Bengt här 

Vi passade även på att intervjua några besökare. Se intervjuerna här

Ormöga kamelranch

Ligger på Öland och grundades av Bengt Erlingsson 1991. Signe som är Bengts dotter startade året 2010 ett mini-zoo på gården där man bland annat kan titta på kaniner, marsvin, kor, får och minigris. Ranchen som är nordens största, erbjuder kamelaktiviteter mellan maj till oktober om vädret tillåter medan djurparken är öppen från midsommar till augusti. Det som gör Ormöga kamelranch lite mer speciellt är deras avel av lamor och kameler, dessutom växtodling, naturvård och köttproduktion. På ranchen finns det möjlighet att ha kickoff-träffar och födelsedagsfirande med kameltema. Om man är intresserad är det möjligt att hyra och köpa både kameler och lamor.

Text och foto: Linus, Emil, Claudia, Madeleine och Amanda

Närbild på ett kamelhuvud där kamelen visar tänderna

Bild på en kamel som äter gräs framför en svart vattentunna

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer