Projektet finansieras av Arvsfonden

Provförälder med docka, en liten inblick i föräldraskapet

Jag har prövat att vara mamma under en helg till en docka som kan gråta och skrika.

Jag lånade dockan av habiliteringen samt vagnen och tillbehör. Jag hade avtalat med dem om att den ska sättas igång fredag kl 17:00 till söndag kl 16:00. Lite nervös var jag men det ska gå bra.

När den börjar skrika så registrerar jag den med något på armbandet som jag har på hela tiden så det betyder att jag är hos den nu och efter det testar jag nappflaskan om den är hungrig och är den det då snuttar den som det låter när man matar. Om det inte var det så testar jag om det var blöjbyte och då byter jag blöja och om det är det så får jag ett glatt skratt. Är det inte det så lägger jag den på axel och slår lite lätt på rumpan så den kan rapa och är det inte det så vaggar jag och tröstar den.

Det gick ju bra men svårt att klä på den med overall när man ska gå ut och svårare ute när det var dags för blöjbyte då man måste ta av hela overallen och det tar tid.

Den kan skrika på natten som vanlig barn och även om jag var trött så gick det bra ändå

Jag kan rekommendera att låna hem dockan en tid så hör av dig till kommunen eller Habiliteringen och fråga om dem har en såndan docka.

Text och foto: Emma Lindblad

Emma Lindblad

Emma som matar dockan

Emma Lindblad

Emma Lindblad

Barnvagnspromenad

Emma Lindblad

Armbandet som Emma registrerar med när hon gör något med dockan

 

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer