Projektet finansieras av Arvsfonden

Sara om resultaten i hockey-VM

Ishockey VM i Tjeckien är nu slut för i år och det har varit en rolig turnering. Sverige tog sig till kvartsfinal men förlorade mot Ryssland och kom totalt på en 5e plats. Oliver Ekman Larsson gjorde flest assist i VM och kom också med i VMs All Star Team. Filip Forsberg gjorde näst mest mål i VM. Jag tycker att Sverige gjorde en okej turnering men det var ändå en besvikelse att de slogs ut i kvartsfinal tycker jag.

I bronsmatchen möttes Tjeckien och USA. På förhand trodde man att det skulle bli en jämn match men så blev det inte. Tjeckien försökte att stå upp mot USA och klarade det bra i en period. USA tog över spelet mer och mer och gjorde till slut mål. Tjeckien spelade inte särskilt bra och gjorde inga mål framåt och då vinner man inga matcher. USA gjorde en bra match och deras målvakt spelade riktigt bra. USA vann bronsmatchen klart med 3 – 0 och det var ingen spännande match tyvärr. Jag tycker att Tjeckien borde ha gjort en bättre match med tanke på att de spelade på hemmaplan i Tjeckien.

I finalen möttes Kanada och Ryssland. Jag trodde att det skulle bli en spännande och jämn match men där hade jag fel. Kanada spelade riktigt bra och Ryssland spelade dåligt. Kanada avgjorde matchen med några snabba mål och Ryssland hängde inte allas med. Ryssland gjorde sin sämsta match i finalen och det blev aldrig spännande. I tredje perioden försökte Ryssland komma ikapp men då var det redan för sent. Kanada vann enkelt finalen med 6 – 1 och det var ingen vidare match att se på tycker jag. Det var en besvikelse att se Ryssland spela så dåligt i finalen. Ryssland var verkligen dåliga förlorare då flera spelare lämnade isen innan Kanadas nationalsång, så gör man bara inte tycker jag. Kanada vann VM guldet, Ryssland blev 2a och USA 3a. VM är nu över för denna gång och vi ser framåt mot nästa års turnering istället.

Text: Sara Mützell

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer