Projektet finansieras av Arvsfonden

Skid-VM i Falun

Makt i Medias medskribent Sara Mützell delar med sig av sina tips i skid-VM i Falun.

Stina Nilsson, sprint – Brons. Stina Nilsson är ung och orädd i spåren och hon har varit på pallen tidigare under säsongen. Jag tror att Stina Nilsson kan knipa en bronsmedalj.

Charlotte Kalla, 15 km skiathlon – Brons. Kommentar. Charlotte Kalla är i form och om allt stämmer bra så kan det bli medalj. Jag tror att hon kan knipa en bronsmedalj.

Sprintstafett, damer – Silver. Kommentar. Jag tror att det står mellan Norge, Sverige, Tyskland och Finland om de tre pallplatserna. Men jag tror att Sverige blir 2a.

Charlotte Kalla, 10 km fristil – Silver. Kommentar. 10 km fristil är Charlotte Kallas favoritdistans. Jag hoppas och tror på en medalj och jag tror att det blir ett silver till slut.

Stafett, damer – Silver. Kommentar. Jag tror att det står mellan Sverige, Tyskland och Finland om silver och brons. Jag tror och hoppas på att Sverige tar silvermedaljen.

Marcus Hellner, 30 km skiathlon – Brons. Kommentar. Marcus Hellners form är på väg upp men skiathlon är inte hans bästa distans. Trots det tror jag på att han kan knipa en bronsmedalj men min dröm är att han vinner. Även Calle Halfvarsson är ett svenskt medaljhopp på distansen, om jag får drömma så blir det en svensk dubbelseger etta och tvåa tillexempel. Det är inte omöjligt att det kan bli så men det känns inte sannolikt.

Calle Halfvarsson, sprint – Brons. Kommentar. Jag vill så gärna att Calle Halfvarsson ska få en individuell medalj på ett mästerskap och varför inte nu på hemmaplan i Falun. Jag tror att ett brons är rimligt om han inte strular till det. Jag tror också att det kommer stå emellan Ryssland, Norge, Italien, Sverige och kanske Schweiz om medaljerna.

Sprintstafett, herrar. Kommentar. Jag har en känsla av att det kan bli tufft att ta medalj i lagsprinten för herrar. Jag hoppas naturligtvis på en medalj men jag är osäker. Det beror på hur laget ser ut då det gäller.

Marcus Hellner, 15 km fristil – Guld. Kommentar. Marcus Hellner är i bra form och jag vet att han gillar 15 km fristil och både han och jag hoppas på medalj. Jag tror att det kommer att stå mellan Ryssland, Norge, Schweiz och Sverige om medaljerna. Jag hoppas att Marcus Hellner lyckas att ta en medalj på 15 km och gärna ett guld men tufft blir det.

Stafett, herrar – Guld. Kommentar. Jag tror att Ryssland, Norge och Sverige gör upp om medaljerna. Norge vill säkert ha revansch efter vallamissen på OS stafetten. Om Sverige har en lucka till Norge och de andra lagen så kan det bli guld. Om det inte blir så blir det silver men jag tror och hoppas på guld.

Johan Olsson, 50 km masstart 5 milen – Brons. Kommentar. Johan Olsson har återigen haft en strulig säsong precis som innan OS förra vintern. Men den här gången var det en förkylning. Johan Olsson är i fin form men han är ingen spurtare så jag tror att det blir ett brons den här gången.

VM Drottning Marit Björgen. VM Kung Martin Johnsrud Sundby.

Jesper Tottis VM Tips i längdskidor

Stina Nilsson, sprint – Silver.

Ida Ingemarsdotter, sprint – Brons.

Charlotte Kalla, skiathlon – Brons.

Marcus Hellner, skiathlon – Brons.

Damernas sprintstafettlag – Silver.

Charlotte Kalla, 10 km fristil – Guld.

Stafett herrar – Guld.

Stafett damer – Silver.

Charlotte Kalla, 30 km masstart – Brons.

Daniel Richardsson, 50 km masstart – Guld.

VM Drottning Charlotte Kalla.

VM Kung Petter Northug.

Text: Sara Mützell

– See more at: http://maktimedia.se/nyheter.asp?id=758#sthash.AtILHM2Z.dpuf

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer