Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Stor invigning av Holmsjö Allhall den 5/9

Den 5/9 var det stor invigning av Holmsjö Allhall. Madeleine från Makt i Media träffade Marianne Ivarsson, som var mycket glad och stolt att dagen äntligen var här.

Tankarna kring Allhallen började redan 2006. En förstudie gjordes och efter mycket arbete stod det klart att de beviljats 10 miljoner från Karlskrona kommun, om de kunde finansiera lika stor del själva. Ja, vem hade kunnat tro att vi skulle fixa det? Men det gjorde vi ju, säger Marianne.

Arvsfonden har gått in med 3 miljoner, lite banklån, människor som köpt andelar och en hel del sponsring har gjort det möjligt. Inte minst har personer i Holmsjö hjälpt till med över 12 000 ideella timmar på bygget.

Första spadtaget togs i maj 2012. Allhallen är nu 1800 kvm stor och 3 plan högt och rymmer allt från idrottshall, badminton och boulehall på plan 1 till musikrum, studio och skyttebanor på plan 3.

2014 började skolidrotten vistas i hallen och strax därefter öppnade gymmet.

Inför lördagens invigning fick hela arrangemanget flyttas in i sista stund kvällen innan på grund av regnvädret som utlovats. Nu hoppas Marianne att invigningen blir lyckad och att alla har roligt. Självklart vill vi också att det sätter Allhallen på kartan säger Marianne. Här finns möjlighet till stora fester, bröllop, läger eller kanske idrottskupper.

700 biljetter var hittills sålda inför invigningen som förutom visning av hallen även bjöd på Tobbe Trollkarl, Eric Saade och Nöjeskompaniet. Holmsjö kan helt enkelt!

Marianne på invigningen av Allhallen i Holmsjö

Marianne på invigningen av Allhallen i Holmsjö

Entrén i Allhallen

Entrén i Holmsjö Allhall

Holmsjö Allhall under invigningen 5/9 2015

Holmsjö Allhall

Cafét

Inför Eric Saades konsert

Inför Eric Saades konsert

Madde och Jenny med "kungen" som klippte invigningsbandet

Madde och Jenny med ”kungen” som klippte invigningsbandet

Makt i Media efter intervjun med Eric Saade

Makt i Media efter intervjun med Eric Saade

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer