Projektet finansieras av Arvsfonden

Svenska idrottsframgångar

Svenska framgångar

Det har varit många fantastiska framgångar för våra svenska idrottare i olika idrotter under helgen, 27 och 28e september. Här är några av de svenska framgångarna.

Ryder Cup i golf

Henrik Stenson var enda svenska deltagaren i Europas lag. Svensken vann tre av sina matcher tillsammans med Justin Rose från England. För tredje gången på raken vann Europa Ryder Cup och behöll bucklan i Europa.

Thaiboxnings EM i Polen

Sverige fick sin första guldmedalj genom junioren Alexander Glemme och det var historiskt har jag läst mig till så det var fantastiskt roligt tycker jag. Junioren Elin Öberg vann även hon ett historiskt JEM guld. Elina Nilsson förlorade sin EM final och fick nöja sig med ett EM silver. Sofia Olofsson och Isa Tidblad Keskikangas vann båda guld i sina respektive klasser. Det var ett fantastiskt resultat för Sveriges del.

Cykel VM i Spanien

Sveriges enda medaljhopp Emma Johansson var med i täten på damernas linjelopp. När det var en liten bit kvar rykte en grupp på fyra cyklister, Emma Johansson var en av dem. Men klungan kom ikapp när det nästan var målgång på sista varvet. Pauline Ferrand Prevot från Frankrike vann guldet, 2a blev Lisa Brennauer från Tyskland och Emma Johansson från Sverige blev 3a.

Bordtennis EM i Portugal

Sveriges damlag och herrlag tog sig båda till semifinal men där tog det slut. Det svenska damlaget hade inte en chans mot guldfavoriterna Tyskland. Sveriges bästa spelare Li Fen var tyvärr sjuk men jag tror ändå att det skulle få det tufft mot Tyskland även om hon spelat. Tyskland vann matchen med 3 – 0 eftersom det inte fanns några bronsmatcher i EM så blev det svenska laget 3a. Tyskland vann EM guldet efter seger över Österrike i finalen, så Österrike blev 2a.

Sveriges herrlag spelade sin semifinal mot Portugal och de kämpade väl. Trots det vann Portugal matchen och Sverige blev alltså 3a. I finalen slog Portugal ett försvagat Tyskland som blev 2a.

Fotboll

Svenska landslagets mittfältsspelare Albin Ekdal gjorde ett klassiskt hattrick i sin senaste match med sitt klubblag Cagliari i Serie A i Italien. Inom en kvart hade svensken gjort tre mål och är i strålande form inför nästa EM kval match mot Ryssland den 9e oktober.

Text: Sara Mützell

 

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer