Projektet finansieras av Arvsfonden

Teatergruppen Love

Teatergruppen Love i Olofström är en liten teaterintresserad bok-grupp. Vi träffas och pratar böcker och så skriver vi teaterpjäser. En om året och en föreställning blir det. Och på den föreställningen ”ger vi järnet”. Vi är fem skådespelare och fler kan vi inte vara även om det är många som skulle vilja vara med. Men då vi har alla träningar (och det krävs många) hemma i mitt vardagsrum så får vi inte plats fler.

Som tur är får vi låna lokal av Jämshögs Folkhögskola till föreställningen och det är kul att få spela på en riktig scen. Detta uppskattar skådespelarna även om det är lite knepigt att ställa om från vardagsrum till en stor aula.

Och inför en stor och entusiastisk publik framförde vi vår show som i år hette

Den fule gossen. Vi har knyckt idén från H C Anderséns Den fule ankungen. Men inte så mycket likt originalet.

Föreställningen började med en ganska så dramatisk födelse av två söta flickor och sen den fule gossen.

Bild från föreställningen föreställande pappa med fez, mustasch och kaftan och sonen i svart peruk och gul overall

Här står pappa Saban Ali och hans lille fule gosse Sean Banan. Först tyckte pappa att sonen var så ful att han ville lämna honom på Notre Dame men sen tog han hand om honom och försökte hjälpa honom att hitta sin plats i livet.

Första försöket att se vad gossen skulle bli blev ett besök på en bondgård men det tyckte inte Sean Banan var kul så då fortsatte man på Bingo för att se om han kunde bli en ny Loket. Här sjöng man fram bingonumren och vi fick se både lamm, kaniner och gamla gubbar.

Bild på teatergruppen tagen från sidan så de syns i profil

Men inte ville den kräsne lille gossen bli bingoutropare heller.

Letandet av var Sean Banan skulle vara avbröts  av ett möte med en tam krokodil som Saban Ali med stort besvär fick in på scenen. Krokodilen ville inte ha något att dricka men han ville gärna smaka på en Olofströmare!

Bild när pappan i röd fez och kaftan släpar på en grön plastkrokodil

Besök på Olofström kommunhus kom sen på programmet. Kanske ville sonen bli politiker. Förra året hälsade vi på hos Maggan, vårt kommunalråd, men då hon slutat fick vi besöka vårt nya kommunalråd Sara. Vi lyckades t o m klona henne även om kopian blev grönhårig.

Bild på två kvinnor med peruker den ena grön den andra ljushårig som sitter i scen som företställer ett rum på kommunhuset

På kommunhuset mötte vi även Olofströms Smurfokrater. Detta var några trevliga herrar även om en av dom INTE hade hallonsaft i sitt glas.

Bild på 3 så kallade smurfokater med blå tröjor och vita mössor som skuttar omkring på scenen

Smurfokrat föll inte heller Sean Banan i smaken.

Efter ett kort mellanspel där vi besökte Olofströms mataffärer så kom Sean på att han ville bli steppdansör och då fick han ju testa det. Efter diverse förvecklingar och mycket stepp där både chefen och frun tröttnade på allt steppande så fick gossen till slut både en ny fru och en puss.

Bild på ett par som pussas, damen i gul klänning och grön hatt

Av någon konstig anledning så fick Sean för sig att han skulle bli en höna. Och ja ville han det så fixade pappa Saban Ali detta också. Det blev ett besök hos hönan Agda. Agda som fick fjädrarna avryckta och som blev arg och kallade den store tuppen, en jäkla sprätt. Och det enda tuppen ville var ju att ha henne naken!! Stor passion!

Bild på människor utklädda till höns

Fika på Dagnys och sen hade man äntligen hittat vad den Fule gossen ville bli: Jazzgosse. Så med damerna som tjusiga 30-talsdamer med mycket juveler och hattar så  blev det stor final till tonerna av Karl-Gerhard och Jazzgossen.

Bild på dansande män i frack

Slutet gott allting gott.

En föreställning som alla skådespelarna, Sara, Kaisa, Erik, Domagoj och Micke gjorde till en glad show.
Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

Hälsningar från Birgitta Sigvant som har det stora nöjet att få vara med

 

Dela gärna!
Taggar:
  • Senaste inläggen
    Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

    Våra sponsorer