Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Under skägget på Ebbot

Ebbot Lundberg har en lång karriär som artist. Madeleine Jerkerstrand träffade Ebbot för att få veta mer om hans karriär och vad han gör när han inte arbetar.

Berätta om din bakgrund som artist?
– Jag började lyssna på musik och skriva musik väldigt tidigt. Jag fastnade framför skivspelaren och började komponera redan som barn. Mitt första framträdande hade jag redan när jag var tio år gammal. jag fick också gå en elorgelkurs. Fem år senare började jag spela i ett punkband.

– Efter det tog jag en paus på ett par år innan jag vid 20 års ålder spelade in min första skiva med ett band som hette Union Carbide Productions. Vi blev väldigt populära utomlands och spelade bland annat i USA och Tyskland. Vi höll på i sju år innan vi splittrades. Efter det jobbade jag som producent i något år innan ”Soundtrack of our lives” bildades år 1994. Det blev också väldigt poppis och väldigt stort. Soundtrack of our lives splittras för två år sedan, och nu är jag soloartist.

Hur känns det att stå på en stor scen?
– Det är kul att stå på en stor scen, men roligare på en mindre. Jag är nog en sådan som föredrar små scener. Jag står hellre och spelar i någons vardagsrum än på en stor arena. Ibland kan det kännas lite opersonligt med en stor arena. Det blir mer intimt och mer personligt när man står på en liten scen.

Vad brukar du göra på din fritid?
– När jag inte håller på med musik, vilket är min fritid också, så är jag ute och går mycket i skogen. Men artisteriet är min fritid i stort. Det andra är mest som en slags ventilering. När jag är ute och vandrar gör jag det för att få tystnad och för att ladda batterierna.

Text: Madeleine Jerkestrand

Ebbot

Ebbot Lundberg

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer