Projektet finansieras av Arvsfonden

Unga i Grunden brinner för inflytande och delaktighet

Föreningen Grunden i Malmö startade den 1 Mars i år som ett projekt som heter Unga i grunden. Projektet vänder sig till dig som är i åldern 13-25 år och vill tillsammans med andra ungdomar delta i olika aktiviteter på din fritid.

De bestämmer tillsammans vilken typ av aktiviteter vi ska göra. Att delta i projektet är helt gratis och vi står för såväl material som personal.

Varför är er verksamhet viktig?
– Projektet syftar till att möjliggöra för unga med intellektuell funktionsnedsättning att få inflytande över och själv ta beslut om vad man vill göra på sin fritid. Föreningen Grunden i Malmö vill genom projektet och en bred samverkan med redan befintliga aktörer, ge ungdomars idéer och kraft en möjlighet att förverkligas och överleva framöver.

Vem bestämmer vad ni ska hitta på för aktivitet?
– Deltagarna kommer själva med förslag som vi sedan sammanställer och kontaktar olika föreningar och skapar ett program.

Vart kommer pengarna ifrån?
– Från allmänna arvsfonden.

Föreningen Unga i Grunden

Unga i Grunden föreläste under FOMS konferens i Karlskrona. Jessica Hultzén, Adam Abou-Arab, Malte Anstrin, Oliver Gajcanin, Sofie Olsson och Amadeus Lindgren Holm.

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer