Projektet finansieras av Arvsfonden

Vad händer i Blekinge i Sommar?

Vad händer i Blekinge i sommar? Makt i Media ställde några frågor till Malin Hagberg som arbetar på turistbyrån i Karlskrona.

Vad få man inte missa i Blekinge i sommar?
– Det är mycket man inte får missa, tex  Hasslö festivalen, Nostalgia i Ronneby och Karlskrona med gamla bilar och båtar. Början av augusti är det Skärgårdsfesten här i Karlskrona. Det händer massor med intressanta grejer, om man är ett år eller hundra år. Massor med mat och musik gratis skärgårdsturer, gratis guidade turer. Gyllene Tider kommer till Brunnsparken i juli, det är vattenfestival i Karlshamn. Om det är fint väder finns det massor med badplatser där man kan sola och bada och ha det skönt.

Vad gör man på turistbyrån?
– Vi tar hand om dem som kommer hit på semester, som har frågor vad som finns och göra. Vi säljer biljetter, ge dem kartor.

Hur roligt är det att jobba på en turistbyrå?
– Det är jätteroligt, det är mycket människor här varje dagen från hela världen. Alla är de olika med olika frågor. När man jobbar här är inte en enda dag den andra lik. Det man lär sig i dag har man nytta av i morgon, men i morgon får man lära sig nya grejer igen. Hela tiden nya saker.

Har ni guidade turer?
– Vi har massor guidade turer. Vi har turer till Kungsholmsfort, in i örlogshamnen inne på gamla Varvet. Turer med lilla tåget, kan man åka guidade turer i Nils Holgerssons fortspår. Det är en familjertur. Vi har också guidade turer på Drottningskärs kastell. Det finns vanliga båtturer som är guidade.

Text och foto: Ebba, Linus och Jenny

Bild på vår reporter Jenny och Helen på Karlskrona turistbyrå, båda ler
Jenny tillsammans med Malin. 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer