Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Värdsstjärnor, artister och presidenter – Daniel har träffat dem alla

Daniel Johansson

Daniel Johansson har jobbat länge på Grand Hôtel i Stockholms, där han hade ett spännande jobb.

Vad gjorde du på Grand ?
– Jag började jobba i ett Business Centre som konferensvärd och telefonist, vilket jag jobbade med i nästan 6år. Sen kände jag att jag ville göra nåt mer för att utveckla mig mera. Så jag började jobba extra på Housekeeping som våningsvärd och nattare. Som våningsvärd hjälper man gäster med tex gå med vattenkokare till rummet , ställa fram extra sängar, vippa rum med tex blommor, choklad eller andra presenter beroende på vad gästen ifråga firade, sen kan man också boka olika högtidspaket som också innehåller lite vip saker till rummet som tex fruktfat, champagne osv.

– Som nattare knackar du på gästens rum och frågar om de vill ha rummet nattat, det innebär att man drar för gardinerna, bäddar upp sängen, ser till att det finns vatten på rummet, byter handdukar och lämnar nya.

– Sen  började jag även jobba extra i receptionen och de första jag gjorde var att ta emot VIP gäster, sen även checka in och ut gäster. Detta trivdes jag mycket bra med dels för den sociala kontakten och för att jag kände att sköta om och se efter mina gäster var nåt jag brann för. Jag började rätt snabbt jobba som receptionist och efter ett tag avancerade jag och blev Front Desk Supervisor i receptionen, detta innebär att du är ansvarig på det skift du jobbar på.

Vilka kändisar träffade du ?
– Jag träffade allt från världsartister, popstjärnor, presidenter, kungahus från hela Europa, adel från Sverige/England, skådespelare från hela världen, ministrar, framstående personer inom näringslivet dessvärre kan jag inte namnge personer pga min tystnadsplikt, men jag brukar alltid säga ser man nån känd person i kvällstidningen så bor de med största sannolikhet på Grand Hôtel.

Trivdes du på jobbet ?
– Jag trivdes jätte bra på Grand Hôtel och det var även där jag träffade många av mina idag bästa vänner.

Hur länge jobbade du på Grand Hôtel ?
– Jag jobbade på Grand Hôtel i 11år och slutade i mars 2015 för att gå vidare inom Grand familjen och börja på Wallenberg Foundations AB, det är Wallenberg samt Investor AB som äger Grand Hôtel vilket man gjort sen 1960 talet.

Vad gör du på fritiden ?
– Träffa mina vänner/familjen, ha middagar eller drink hemma och sedan gå ut i Stockholms nattliv, under vår-sommar så älskar jag att vara på min balkong samt plantera blommor och jag har gröna fingrar så brukar få en mycket frodig balkong av blommor varje sommar, sen älskar jag att resa, uppskattar promenader samt cykelturer vilket jag gör till jobbet varje dag från tidig vår till sen höst.

– Jag gillar även musik och lyssnar på det mesta förutom hårdrock, brinner mycket för opera och operasångerskan Birgit Nilsson är min stora favorit vilket jag även varit engagerad i privat och gått på samtliga Birgit Nilsson Prize Galor som varit samt var jag speciellt inbjuden då Birgit Nilsson skulle fyllt 95år och en fest hölls på hennes barndomsgård utanför Båstad och en skulptur ställdes upp i hennes minne i centrala Båstad.

Intervju: Helena Svensson

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer