Projektet finansieras av Arvsfonden

VeckoRevyns moderedaktör berättar om höstens mode

Hur ser höstens modetrender ut och finns det något man absolut inte ska klä på sig? VeckoRevyns moderedaktör, Li Svärd Edwall, guidar oss rätt i modedjungeln.

Hur kommer det sig att du började jobba som moderedaktör för VeckoRevyn? Och vad skulle du göra om du inte jobbade här?
– Jag började jobba på VeckoRevyn efter att aktivt ha sökt jobb där ett tag (som moderedaktör). Då jobbade två av mina tidigare chefer från Frida förlag där och de sökte en moderedaktör. Et voila.
– Just nu håller jag på att förverkliga en dröm om att frilansa och försörja mig på att jobba med flertalet olika tidskrifter. Jag har dock fortfarande huvudansvaret som moderedaktör på VeckoRevyn. Om jag inte skulle jobba som stylist/redaktör så skulle jag nog jobba som barnpedagog eller liknande.

Kan du berätta om höstens trender för killar respektive tjejer?
– Höstens trender är väldigt punkigat rafflande. Fuskpälsar, tartanrutigt, spets och mesh. 70-tal, stora oversize rockar och en väldigt damig ”new look”-liknande stil. Det finns något för alla men de stora trenderna på dam är definitivt en mer herrliknande unisex look och en väldigt sexig 90-talig look med spaghettismala axelband och vadlånga raka kjolar. Typ.
– På herrsidan ser vi punkigare tendenser likaså men som alltid på hösten blir det hett med välskräddat på herrsidan. Snygga dubbelknäppta kostymer. Päls är aktuellt här likaså, på herrsidan anser jag att det uppstår mer ”it-plagg” än hela trender, rent krasst kommersiellt sett alltså. Satsa på polotröja, en snygg ullrock, en blommig skjorta och ett par killer boots, typ känga eller klassiska brogues.

Vad går helt emot höstens trender?
– Det finns inget som går emot höstens trender, bara kör.

Klär du sig själv modemedvetet när du jobbar?
– Jag är högst medveten om hur jag ser ut men klär mig inte modemedvetet. Alltså, jag är väldigt noga med att inte se ”trendig” ut för det tycker jag är ointressant. Så det blir oftast svart. Svart tröja och svarta fladdriga byxor.

Är du arbetsskadad så att du märker av att du på din fritid kollar vad folk har på sig?
– Jag är absolut inte arbetsskadad, att kolla in folk ar jag gjort hela mitt liv, det är det bästa jag vet. Men man ska inte döma andra som försöker eller inte. Det känns omodernt och deppigt. Även om jag gör exakt det i ”modejuryn” på VeckoRevyn. Men det känns mer legitimt när det är kändisbilder från Hollywoods röda matta.


Li Svärd Edwall är moderedaktör på VeckoRevyn.

Makt i Media gav sig ut i Karlskrona för att höra vad olika butiksbiträden hade att säga om höstens modetrender. Samtidigt passade vi på att prova några av höstens modeplagg. De flesta var överens om att det inte fanns något plagg som är fel att bära. Det viktigaste är att man trivs i sitt klädval. I höst kan vi se mycket vinrött, svart, grått och orange. Även tunna dunjackor är populärt. Hos några butiker, vad gäller dammode, kunde vi även se leopard- och ormmönster.

Intervju och foto: Linus, Ylva och Anette


Dunjackan är populär i höst, här ser vi Linus.


Ylva i en snygg dunjacka

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer