Projektet finansieras av Arvsfonden
Lättläst

Visa vägen-galan 2013

Många personer med funktionsnedsättningar står idag utanför arbetsmarknaden. Samtidigt finns det många eldsjälar som kapar trösklar och står för nytänkande när det gäller att öppna dörren för denna målgrupp. Därför har Samhall instiftat den årliga Visa Vägen-galan.

Makt i Media åkte upp till Stockholm för att vara med på Visa Vägen-galan 2013. Utanför Hotel Rival låg den rosa mattan och vi hälsades proffsigt välkomna. Journalisten och författaren Carin Hjulström var konferencier och höll ihop kvällen med bravur. Många talare stod på schemat med temat – mångfald i arbetslivet.

Monica Lingegård, Samhalls VD hyllar ändå Sverige för att vara långt fram med att öpnna upp arbetsmarknaden för peroner med funktionsnedsättningar. Sen är det ju inte annat än att man blir lite halvnervös när H.K.H Prins Daniel sitter på samma rad och senare går upp på scen för att dela ut pris till ”Årets eldsjäl” samt ”Årets arbetsgivare”.

Här kan du läsa vad Samhall skriver om kvällen.

En avslutande tanke är att hitta rätt plats och rätt peroner i arbetslivet som inte ser funktionsnedsättningen som den hela människan och bara hinder, utan att dess förmåga kan snarare bli en tillgång och leda till mångfald i arbetslivet.

Prins Daniel delar ut pris

Jenny står utanför hotellet

Text och foto: Redaktionen

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer