Projektet finansieras av Arvsfonden

Visste du detta om prinsessbröllopet?

Vi ställde några frågor till Johanna Lejon, som är hovreporter på Svensk Damtidning, om prinsessan Madeleines och Christopher O´Neills bröllop.

Hur kommer ceremonin att gå till? Kommer man att tala engelska?
– Ceremonien är en klassisk vigselceremoni som kommer påminna en hel del om bröllopet mellan kronprinsessan och Daniel Westling (om det kan man läsa här)

– Officianter vid vigselakten är Lars-Göran Lönnermark, överhovpredikant och biskop emeritus samt Michael Bjerkhagen, pastor i Kungliga hovförsamlingen. Enligt uppgift kommer en del av vigselaktien att vara på engelska.

Svartvit bild på prinsessan Madeleine och Chris O´NeillVilken klänning kommer prinsessan Madeleine att ha på sig?
– Vi får ge oss till tåls till den 8 juni, innan dess kommer ingenting om bröllopsblåsan att avslöjas, men visst kan man spekulera – och visst har vi ett hum om vad Madeleine kommer att välja. Jag är säker på att brudklänningen kommer att vara en spetsig historia eftersom prinsessan Madeleine gillar spets.

Hur kommer Chris klädsel att se ut?
– Chris kommer att bära frack eller jackett.

Hur många gäster kommer?
– Det kommer att komma ungefär 400 gäster, så många som Slottskyrkan rymmer.

Vem har sytt prinsessan Madeleines klänning?
– Det ryktas att det är den svenska doldisdesignern Linda Nurk som fått uppdraget. Linda har tidigare gjort bland annat två Nobelklänningar till Madeleine.
– Men jag kan inte kommentera någonting angående hennes bröllop nu, sa Linda Nurk när Expressen nådde henne.
Det citatet säger mycket. Andra designers det viskats om är Elie Saab, Valentino och Pär Engsheden, som designat lysningklänningen som Madeleine bar häromhelgen.

Vilken mat kommer att serveras?
– Det är Stefano Catenacci och Operakällaren som kommer att ansvara för bröllopsmiddagen den 8 juni på Drottningholms slott. Hur menyn kommer att se ut vet man först den 8 juni, men Stefano brukar se till att brudparet bestämmer det mesta utifrån tycke och smak.

Hur kommer prinsessan Madeleine att ha sitt hår?
– Madeleine gillar att ha håret utsläppt och om jag ska tippa så kommer hon att ha en del uppsatt och en del utsläppt, eventuellt något som liknar den frisyr hon hade på Nobelfesten 2012. Uppsättningen toppas förstås med ett diadem.

Var kommer de att åka på bröllopsresa?
– De kommer åka till ett ställe där de kan vara privata och ifred. Personligen tippar jag på Karibien. Enligt en ny undersökning tror 33% av svenskarna tror att parets bröllopsresa går till Västindien, 22 procent tror att den går till Seychellerna och 12 procent tror att den går till Bora Bora.

Blir det någon bröllopsvals?
– Ja, självklart blir det bröllopsvals. Då Victoria och Daniel gifte sig hade de tränat länge innan, med Let’s Dance-deltagaren Annika Sjöö. Vi som inte får komma på bröllopet får tyvärr nöja oss med att se brudvalsen på bild.

Kommer bröllopet att bli lika uppmärksammat som kronprinsessan Victorias bröllop?
– Nja, inte riktigt. Eftersom Victoria är kronprinsessa och därigenom tronföljare var hennes bröllop både större och mer officiellt. Däremot är Madeleine en populär prinsessa, både i Sverige och utomlands och självklart är det många som är intresserade.

Vilken roll kommer Svensk Damtidning att ha under bröllopet?
– Jag kommer att vara reporter och vara ute på fältet och rapportera därifrån, bland annat från Drottningholm.

Träffar du kungafamiljen ofta?
– Relativt ofta, nu i vår har det blivit ganska mycket. På några månader har jag intervjuat både prins Daniel, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria.

Intervju Anna

Copyright Kungahuset.se
Foto: Patrick Demarchelier

 

Dela gärna!
Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer